KYK yurt başvuruları ne zaman? 2024-2025 KYK yurt ve burs başvuru takvimi

2024-2025 eğitim öğretim döneminde lisans ve önlisans eğitimi alacak öğrenciler, gidecekleri farklı şehirlerde kalacak yer aramamak için KYK başvurularının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Sonuçların ilan edilmesi ve ardından tercih takviminin de netleşmesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumunun başvuru süreci başlayacak. İşte detaylar…

KYK yurt başvuruları ne zaman? 2024-2025 KYK yurt ve burs başvuru takvimi
KYK yurt başvuruları ne zaman? 2024-2025 KYK yurt ve burs başvuru takvimi
GİRİŞ 05.08.2024 15:40 GÜNCELLEME 05.08.2024 16:02

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 2024 oturumları geçtiğimiz haftalarda sona erdi. ÖSYM'nin değerlendirme işlemlerinin ardından sonuçlar ilan edilecek ve yayımlanan kılavuz ile tercih süreci başlayacak. Her yıl yüz binlerce öğrenciye burs/kredi ve yurt imkanı tanıyan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bu yıl da öğrencilerin yanında olacak. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı.

YKS tercih sonuçlarının belli olmasının ardından yine Ekim ayı içinde yapılması bekleniyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor.

En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

Geçtiğimiz dönem tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 liraydı. 

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar KYK Yurt başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Yurt başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

KYK KREDİ VE BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Önümüzdeki dönemin KYK burs ve kredi ücretleri henüz belli olmadı. Fakat geçtiğimiz dönem 

  • Lisans öğrencileri için 2 bin TL

  • Yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL

  • Doktora öğrencileri için 6 bin TL ödeme yapıldı.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu
Filip Kostic resmen Fenerbahçe'de!