ALES/2 sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarihi açıkladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşti. Sınav sonrası ALES soru ve cevap anahtarı erişime açılırken, netlerini hesaplayan adaylar da ALES sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlendi. Peki ALES/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES/2 sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarihi açıkladı
ALES/2 sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarihi açıkladı
GİRİŞ 01.08.2024 11:56 GÜNCELLEME 01.08.2024 12:25

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın değerlendirme işlemleri başladı. ÖSYM kılavuz bilgisine göre ALES sınav puanları doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak bulunacak. ALES 2 sonuçları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yayınlanacak. Adaylar ALES sınav sonuçlarını T.C kimlik numarası ve şifreleri ile öğrenecekler. 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını 16 Ağustos 2024 tarihinde T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sınav sonuçlarının erken açıklanacağına yönelik ise bir açıklama yer almıyor.

ALES/2 SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

ALES sınavı yılda 3 defa ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Bu senenin ikinci oturumu da bugün tamamlandı. ALES SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI! Sınava katılan adaylar, ALES soruları ve cevap anahtarı için ÖSYM ekranı üzerinden kontrol edebilecek.

Konuyla ilgili ÖSYM'den gelen açıklama şu şekilde:

"28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2024-ALES/2) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, 28 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.45'ten itibaren Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 7 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir."

ALES SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Narin Güran cinayetinde korkunç gerçek! Kuran-ı Kerim de bulundu
Kiryakos Miçotakis 'Türkiye' gerçeğini itiraf etti!