YKS ek tercihler ne zaman olacak? Üniversite kayıtları ne zaman bitecek?

YKS tercih döneminin bitmesiyle birlikte tüm dikkatler 2024 ÖSYM YKS yerleştirme sonuçlarına çevrilmişti. Bugün, (13 Ağustos 2024 Salı) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar şimdi YKS ek tercihlerin ne zaman olacağını merak ediyor. Peki, YKS ek tercihler ne zaman olacak? Üniversite kayıtları ne zaman bitecek?

YKS ek tercihler ne zaman olacak? Üniversite kayıtları ne zaman bitecek?
YKS ek tercihler ne zaman olacak? Üniversite kayıtları ne zaman bitecek?
GİRİŞ 13.08.2024 11:00 GÜNCELLEME 13.08.2024 14:19

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih sonuçların açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuç sorgulama ekranından duyurulan YKS tercih sonuçları ardından arama motorlarında,  "YKS ek tercihler ne zaman olacak, Üniversite kayıtları ne zaman bitecek?" sorularına yanıt aranıyor.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

2024 yılının YKS tercih sonuçları 13 Ağustos 2024 (Salı) günü açıklandı. 

YKS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Tercih değerlendirmelerinin sonrasında üniversiteye gidecek olan adaylar, bireysel sonuçlarının T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi sitesinden "https://sonuc.osym.gov.tr" kolayca öğrenebilir. Sonuçların basılmayacağını ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğini belirtelim.

YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin bitmesinin ardından boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek.

2024-YKS sonuçlarına göre yerleştirme sonunda boş kalan ya da kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunmayacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapacaktır. Elektronik kayıtlar ise 10-21 Ağustos'ta olacak.

KONTENJANLAR DOLDU

YÖK Başkanı Erol Özvar, YKS Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8'i, önlisans kontenjanlarının ise yüzde 100'ünün dolduğunu belirtti.

ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

ç) Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Wolf: İki devden sonra faiz indirimi Türkiye’ye yarar
İtalyanlardan İsrail'i çıldırtan protesto!