YKS ek tercih nasıl yapılır 2024? Kimler YKS ek tercih yapamaz?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ek tercih işlemlerine dair sorular gündeme geldi. YKS'de her yıl olduğu gibi bu yıl içinde ek tercih süreci olacak. Adaylar, "YKS ek tercih nasıl yapılır 2024? Kimler YKS ek tercih yapamaz?" sorularına yanıt arıyor. İşte ÖSYM kılavuzunda bulunan YKS ek tercih bilgisi...

YKS ek tercih nasıl yapılır 2024? Kimler YKS ek tercih yapamaz?
YKS ek tercih nasıl yapılır 2024? Kimler YKS ek tercih yapamaz?
GİRİŞ 14.08.2024 12:10 GÜNCELLEME 14.08.2024 12:16

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için YKS ek tercih süreci başlayacak. YKS ek tercih nasıl yapılır 2024, Kimler YKS ek tercihte bulanabilir? soruları internette ilgi görüyor. İşte ÖSYM kılavuzunda bulunan YKS ek tercih bilgisi...

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR 2024?

Yükseköğretim programlarındaki kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecektir. 2024 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yapılan genel yerleştirme sonucunda boşta kalan ya da kaydolmama sebebiyle boş kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme olacaktır.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamayacaktır.

KİMLER YKS EK TERCİH YAPAMAZ?

Ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Ek yerleştirme tercih ücreti 80,00 TL olarak belirlenmiştir. 

KİMLERDEN EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ ALINMAYACAK?

ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin bitmesinin ardından boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek.

2024-YKS sonuçlarına göre yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunmayacak

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Narin Güran cinayeti davasında sürpriz gelişme! Avukat davadan çekildi...
Otomobil devi 1,5 milyon aracını geri çağıracak! Sektörde kriz büyüyor...