YKS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? Ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır?

2024 YKS ek tercih döneminin ne zaman başlayacağıyla ilgili tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan üniversite kayıtlarının ardından, boş kontenjanlar belirlenecek ve YKS ek tercih dönemi için bekleyiş başlayacak. 2024 YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı, ek tercihler ne zaman başlayacak?

YKS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? Ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır?
YKS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? Ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 24.08.2024 09:12 GÜNCELLEME 24.08.2024 09:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

YKS ek tercih kılavuzu, 2024 YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen adayların gündeminde yer almaya başladı. Üniversite ek yerleştirme döneminde, bir programa kayıt olma hakkı kazanmak isteyen öğrenciler, gözlerini ÖSYM tarafından yayımlanacak olan YKS ek tercih kılavuzuna çevirdi. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı, ek tercihler ne zaman başlayacak?

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek tercihlerinin ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl YKS ek tercihleri 12-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmişti.

Kayıt sonrası belirlenecek olan kontenjan sayısına göre ek tercih tarihleri ÖSYM'nin yayınlayacağı tercih kılavuzu ile belli olacak. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI

Devlet ve vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 20 bin 826, ön lisans programlarında ise sadece vakıf üniversitelerindeki 2 bin 912 kontenjan boş kaldı. Devlet ve vakıf olmak üzere üniversitelerin toplam 23 bin 738 kontenjanı dolmadı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans programlarında 4 bin 934, ön lisans programlarında 272 olmak üzere 5 bin 206 kontenjan boş kaldı.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ek yerleştirme 1 hafta önce Şikayet Et
    Dün mazeret kayıtlarının süresi bitti. Boş kontenjanları açıklamayı ve başvuruları almayı fazla ertelemeyin. Ek yerleştirme süreci başlasın. Pazartesi bazı üniversitelerde ders baslayacak.
    Cevapla
  • Mmmm 3 hafta önce Şikayet Et
    ÖSYM başkanı bu dgs ne oldu bir açıklama yapsana ne yapmak istiyorsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Teğmenlerin korsan yemininin provası 'dışarıda' mı? Soruşturma derinleşiyor
Sayı 3 milyonu aştı! İlk 5 sırada o şehirler var