KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı mı 2024? KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir?

KYK yurt başvuru sonuçlarının 2024 yılında ne zaman açıklanacağı sorusunun yanıtı en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sonuçlarının açılanacağı tarihi, başvurularını yapanlar tarafından sorgulanıyor. 2024-2025 akademik yılının başlamasına sayılı günler kala, kazandıkları üniversitenin bulunduğu şehirlerde yaşayacak öğrenciler yurt başvurularını yaptı. Peki, KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı mı 2024? KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir?

KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı mı 2024? KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir?
KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı mı 2024? KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir?
GİRİŞ 05.09.2024 11:16 GÜNCELLEME 05.09.2024 11:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı mı 2024? KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir?" sorularının cevapları öğrenciler tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. 2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 24 Ağustos 2024 Cumartesi günü tamamlanan KYK yurt başvurularının ardından tüm dikkatler başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe yöneldi. Peki, KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı mı 2024? KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir?

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR 2024?

20 Ağustos Salı günü başlayana KYK yurt başvuruları 24 Ağustos Cumartesi saat 23.59'da sona erdi

ÖSYM'nin açıklamasıyla  KYK yurt başvuru sonuçları belli oldu.

KYK yurt ücretleri ne kadar, kaç TL 2024-2025? KYK yurt ücretleri yıllık mı, aylık mı?KYK yurt ücretleri ne kadar, kaç TL 2024-2025? KYK yurt ücretleri yıllık mı, aylık mı?

KYK ücretsiz konaklama başvurusu nereden, nasıl yapılır, gerekli şartlar neler 2024?KYK ücretsiz konaklama başvurusu nereden, nasıl yapılır, gerekli şartlar neler 2024?

KYK YURT BAŞVURU SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK yurt başvuru sonucu e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama adresinden öğrenilecektir.

KYK yurt başvuru sonucu nereden öğrenilir?

KYK ÜCRETİ NE KADAR 2024-2025?

2024-2025 dönemi KYK yurt ücretleri henüz belli olmadı. Fakat 2023 yılında yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödenmişti. Bu yılın KYK yurt ücreti listesi resmi olarak açıklandığı vakit haberimize eklenecektir.

KYK YURTLARINDA KİMLER ÜCRETSİZ KALABİLİR?

KYK yurtlarında ücretsiz kalma koşulları şu şekildedir:

  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,

  • Gazi ve gazi çocukları,

  • Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,

  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,

  • Devlet koruması altında olanlar

KYK BORCU ÖDEMESİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

KYK kredi ve yurt ödemelerinin nereden, nasıl yapılacağı merak ediliyor.

KYK yurt ücretleri Ziraat ATM'lerinden (Kartsız İşlemler/Eğitim Ödemeleri) ya da kyk.gsb.gov.tr (E-Ödeme) ekranından online ya da Ziraat İnternet Bankacılığı ile kolaylıkla ödeyebilirsiniz.

YURT ÜCRETLERİ NE ZAMANA KADAR ÖDENMELİ?

KYK yurtlarına yerleşen öğrencilerin, ilk kayıt ücretini ödedikten sonra, her ayın son günü saat 23.00'e kadar yurt ücretlerini ödemeleri gerekiyor. Fakat, eylül ayı için öğrencilere 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre tanınıyor. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan öğrencilerin yurt kayıtları silinecek ve yurt hakları iptal edilecektir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Sezgine 1 hafta önce Şikayet Et
    9 Eylül'de Rize üniversitesi açılacak. O şehirdeki KYK sonuçları bari açıklansın 7-8 Eylül'de en az.
    Cevapla
  • Ömer 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir yurt çalışanı olarak en geç 1 hafta içinde açıklanması çok iyi olur diye düşünüyorum.. başvuruların da erken olması çok iyi oldu.. daha önce okullar açıldıktan sonra olduğu için öğrenci kalacak yer sıkıntısı çekiyordu.. inşaallah en geç okulların açılmasına 1 hafta kala açıklanır..
    Cevapla
  • Ersoy Erol 1 hafta önce Şikayet Et
    İyi bir konuya değinmişsiniz teşekkür ederiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu planlar yapanlar dikkat! İşte il il sonuçlar
Çelik kubbe Yunan basınında: Öve öve bitiremediler!