KPSS lisans memur alımı puanları kaç 2024? Memur olmak için kaç puan gerekiyor?

KPSS lisans memur alımı puanları 2024 yılında merak ediliyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ardından adaylar tarafından KPSS lisans memur alımı puanları internette sorgulanıyor. Peki, KPSS lisans memur alımı puanları kaç 2024? Memur olmak için kaç puan gerekiyor?

KPSS lisans memur alımı puanları kaç 2024? Memur olmak için kaç puan gerekiyor?
KPSS lisans memur alımı puanları kaç 2024? Memur olmak için kaç puan gerekiyor?
GİRİŞ 29.08.2024 09:54 GÜNCELLEME 29.08.2024 09:54

KPSS lisans memur alımı puanları kaç 2024? Memur olmak için kaç puan gerekiyor? sorularına yanıt aranıyor. KPSS sınavı sonrası memur olmak için gün sayan adaylar 2024 KPSS lisans memur atama puan listesini arama motorlarında sorguluyor.

Memur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı yetiyorMemur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı yetiyor

ÖSYM'nin yayınladığı takvimde KPSS sonuçları 23 Ağustos'ta açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayların tercih dönemi başlarken, adaylar tercihlerini yapacaklar. Atama puanları, tercih sonrası açıklanacak.

KPSS lisans memur alımı puanları kaç 2024?

KPSS LİSANS MEMUR ALIMI PUANLARI KAÇ 2024?

Memur atama puanları ÖSYM tarafından açıklanır. 2024 yılı için memur alım puanları henüz açıklanmadı fakat geçmiş yıllardaki atama puanları baz alınarak adaylar kendi durumlarını değerlendirebilir ve hangi kurumlara başvuruda bulunabileceğini az çok tahmin edebilir.

Memur olmak için kaç puan gerekiyor?

MEMUR OLMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Her kurumun farklı taban puanı olabilir.

Bilgisayar mühendisliği için adayların 84,77571 puan alması gerekirken, inşaat mühendisliği için 89,68326 puan alınması gerekiyor.

Sağlık alanında çalışmak isteyenler ise hekim puanı  77,17902'den başlıyor.

ÖNCEKİ YILLARA GÖRE ATAMA PUANLARI

  • Maliye Bakanlığı Uzman Yardımcısı: 85-90 puan aralığı

  • Gelir Uzman Yardımcısı: 80-85 puan aralığı

  • Kaymakam Adaylığı: 85-90 puan aralığı

  • İçişleri Bakanlığı Memuru: 75-80 puan aralığı

  • Çeşitli Belediyeler - Zabıta Memuru: 70-75 puan aralığı

  • Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi: 70-75 puan aralığı

KPSS LİSANS MEMUR ALIMI PUANLARI 2024 İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

KPSS PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

2024 yılında yapılan KPSS sınavının puanları bir yıl geçerlidir. Bu puan süreleri, yeni bir sınavın yapılmaması halinde sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olacaktır.

KPSS A VE B GRUBU KADRO NEDİR?

KPSS A ve B grubu kadroların ne anlama geldiği adaylar tarafından merak ediliyor. İşte A ve B grubu kadrolarına dair detaylar;

  • A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

  • B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Financial Times duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük şirketlerle görüşecek
Transfer dönemi bugün sona eriyor! İşte son imzalar!