Üniversite mazeretli kayıt başvuruları ne zaman, başladı mı? Mazeretli kayıt başvurusu nereden yapılır?

Üniversite kaydını yapamayan adaylara mazeret kayıt hakkı verilmişti. Üniversite öğrencileri 26 Ağustos Pazartesi ile 2 Eylül Pazartesi gününe kadar başvurularını yapabilir. Peki, Mazeretli kayıt başvurusu nereden yapılır?

Üniversite mazeretli kayıt başvuruları ne zaman, başladı mı? Mazeretli kayıt başvurusu nereden yapılır?
Üniversite mazeretli kayıt başvuruları ne zaman, başladı mı? Mazeretli kayıt başvurusu nereden yapılır?
GİRİŞ 27.08.2024 14:37 GÜNCELLEME 27.08.2024 14:58

Üniversite mazeretli kayıt başvuruları ne zaman, başladı mı? Mazeretli kayıt başvurusu nereden yapılır? soruları gündeme geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere kayıt yaptıramayanlara 26 Ağustos ile 2 Eylül tarihlerinde mazeret kayıt hakkı tanıdı.

Mazeretli kayıt başvurusu nereden yapılır?

MAZERETLİ KAYIT BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Mazeretli kayıt başvurusunda bulunmak isteyenler, kayıt işlemlerini üniversitelerin kayıt merkezi veya e-Devlet platformundan kolaylıkla yapabilecek. 

Kayıt işlemleri için adayların mezun oldukları ortaöğretim (lise) kurumlarından aldıkları diploma ya da mezuniyet belgeleri gerekli olacak.

ÜNİVERSİTE MAZERETLİ KAYIT BAŞVURUSU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

YÖK'TEN AÇIKLAMA

YÖK'ün konuya ilişkin açıklaması şu şekildedir:

"2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir nedenle üniversitelerine kaydını yaptıramayan adaylara mazeret kayıt hakkı tanındı. Yükseköğretim Kurulu, 2024 YKS yerleştirme sonuçları kapsamında bugün sona erecek olan üniversite kayıtlarını, herhangi bir nedenle yaptıramayan adayların yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına başvurarak kayıtlarını 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yaptırabilmelerine imkan tanıdı. Kayıt işlemleri, 2 Eylül Pazartesi saat 17.00'ye kadar devam edecek."

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ 2024-2025

YKS tercih sonuçları ile bir programa kayıt hakkı elde eden adaylar, kaydolma işlemlerini 19-23 Ağustos'ta, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alındı.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çinli otomobil devi BYD,  Türkiye fabrikası için iş ilanları yayımladı
Transfer dönemi bugün sona eriyor! İşte son imzalar!