1. ve 5. sınıf şube belirleme kura sonuçları 2024-2025! Öğrencilerin sınıfları belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı 1. ve 5. sınıf belirleme kura çekimi sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı veli ve öğrenciler tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. 2024-2025 eğitim öğretiminin başlamasın az bir zaman kala veliler, "Öğrencilerin sınıfları belli oldu mu?" sorusuna yanıt arıyor. İlkokul 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin kura ile sınıf yerleştirmeleri e-Okul sistemi üzerinden belirlenecektir. İşte 1. ve 5. sınıf şube belirleme kura sonuçları...

1. ve 5. sınıf şube belirleme kura sonuçları 2024-2025! Öğrencilerin sınıfları belli oldu mu?
1. ve 5. sınıf şube belirleme kura sonuçları 2024-2025! Öğrencilerin sınıfları belli oldu mu?
GİRİŞ 31.08.2024 17:37 GÜNCELLEME 31.08.2024 17:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

2024-2025 eğitim öğretim yılında sınıf şube belirleme kurası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa yapılacak. Kura ile ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve 5. sınıf şubeleri belirlenmiş olacak. 

Okulların açılışına sayılı günler kala veliler arama motorlarında, "Öğrencilerin sınıfları belli oldu mu?" sorusuna yanıt arıyor.

ÖĞRENCİLERİN SINIFLARI BELLİ OLDU MU?

Sınıf şubesi belirleme kura çekimi 28-30 Ağustos 2024 günleri arasında yapılacaktır.

KURA SONUÇLARI VE İSİM LİSTESİ NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 yılından itibaren 1. ve 5. sınıflar için sınıf belirleme kura sonuçları MEB e-Okul sisteminden öğrenilecektir.

OTOMATİK BELİRLENECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeler, e-Okul sisteminden belirlenecektir.

MEB, konuya dair gerekli tedbirlerin alınması için valiliklere yazı gönderdi.

Yazı şu şekildedir;

"İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." ve "Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." 

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Kub 1 hafta önce Şikayet Et
    Bence hiç de adil olmadi sube degistirebilmek icin illa sorun mu yasamak gerekiyo davranislari hic uygun olmayan ögretmenler de var malesef neden mecbur kosuluyo insanlara
    Cevapla
  • Halil 2 hafta önce Şikayet Et
    Sistemden şuana kadar görebilen varmi
    Cevapla
  • Burc 1 hafta önce Şikayet Et
    Görünmüyor cünkü bizim okulda sistem sıkıntı var dediler
    Cevapla
  • gökcen 2 hafta önce Şikayet Et
    kura sonucunu nerden öğreneceğiz
    Cevapla
  • Hira 2 hafta önce Şikayet Et
    E okul dan ogrencekmisim
    Cevapla
  • Yeli veli 2 hafta önce Şikayet Et
    Kura sonucunu e devlet de veli bilgilendirme sisteminden mi takip edecegiz . Bilen biri yazabilirmi lutfen
    Cevapla
  • E. Öğretmen 2 hafta önce Şikayet Et
    Kura çekimi velilere açık yapılmadığı sürece hiçbir şeyi değiştirmez. Emekli bir öğretmen olarak sınıf ve öğretmen belirlemede ne dolapların döndüğünü çok iyi bildiğim için söylüyorum bunları.
    Cevapla
  • Öğretmen 2 hafta önce Şikayet Et
    Şu anda hilesiz,hurdasiz adilane bir kura oldu.İşine gelmeyen işine geldiği gibi konuşuyor.Kuraya her türlü razıyız diyenler şimdi bahaneler üretiyor.
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 hafta önce Şikayet Et
    Çalışan bir müdür yardımcısı olarak söylüyorum. Kura tamamen sistem üzerinden belirlenecek, okul idareleri hiç bir şekilde müdahale edemiyor şu anda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik sayacını ararken dehşeti yaşadı! Çöken tavanda asılı kaldı
Ahmet 'Jahrein' Sonuç hakkında son dakika kararı! Cezaevine gönderildi