TUS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM 2024 TUS/2 tercih takvimi ve kılavuzu...

2024 TUS 2. dönem tercih işlemleri için tarih araştırmaları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak olan TUS 2 tercih kılavuzuyla birlikte tercih dönemi başlayacak. Peki, 2024 TUS 2. dönem tercihleri ne zaman?

TUS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM 2024 TUS/2 tercih takvimi ve kılavuzu...
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM 2024 TUS/2 tercih takvimi ve kılavuzu...
GİRİŞ 15.09.2024 09:17 GÜNCELLEME 15.09.2024 09:17

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/2) tercihlerinin ne zaman başlayacağı, TUS 2. dönem sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl kasım ayında başlayan TUS 2. dönem tercihlerinin bu yıl hangi tarihte yapılacağı, hastanelerin kontenjanlarının belli olmasıyla açıklanacak. Peki, 2024 TUS 2. dönem tercihleri ne zaman başlayacak?

TUS 2 TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024-TUS 2. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem Sınav Sonuçları 12 Eylül 2024 tarihinde açıklandı. Ancak henüz TUS tercih kılavuzu yayınlanmadı. TUS tercih tarihleri kılavuzun erişime açılmasının ardından belli olacak.

TUS tercihleri ile ilgili ÖSYM'den açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

TUS 2 TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecek.

024 TUS 2. DÖNEM TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

TUS 2. dönem taban puanları ve kontenjanları ÖSYM tarafından açıklanmadı. TUS taban puanları yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli oluyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi kontenjanları ise ayrıca yayınlayacağı kılavuz ile erişime açacak.

Son olarak 2024 TUS 1. dönem taban puanları açıklanmıştı. Aşağıdaki bağlantı üzerinden son olarak yapılan yerleştirmelere ilişkin taban puanlara ulaşabilirsiniz.

TUS 1. DÖNEM TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!
Narin Güran cinayeti! Nevzat Bahtiyar'ın evinde arama yapıldı