Kasımpaşa Viyanalı mimarları şaşırttı

'Gençlerle Mimarlık Atölyesi' çalışmasının İstanbul ayağında, gelir grubu düşük ve tepkisel düşünebilen Kasımpaşalı öğrencilerin projelerine Viyanalı mimarlar hayran kaldı

Kasımpaşa Viyanalı mimarları şaşırttı
Kasımpaşa Viyanalı mimarları şaşırttı
GİRİŞ 21.02.2006 08:06 GÜNCELLEME 21.02.2006 08:06
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Viyana Mimarlık Merkezi, dünyanın birçok kentinde başlattığı 'Gençlerle Mimarlık Atölyesi' çalışmasının İstanbul ayağında, gelir grubu düşük ve tepkisel düşünebilen grupların bulunduğu Kasımpaşalı öğrencileri seçti. Harçlıkları 20 YTL'yi geçmeyen üç lisenin yaptığı üç proje, Viyanalı mimarları şaşırttı. Öğrenciler 3 gün içersinde adeta mimar gibi çalıştılar.

SPONSORLAR ARANIYOR

Viyanalı ekipte yer alan Viyanalı mimar Anne Wüben, Kasımpaşalı öğrencilerin S şeklindeki oturma grubu tasarımı için 'Şekil olağanüstü' yorumunu yaptı. Bir diğer grubun yaptığı spor alanı çalışması projesinde öğrenciler, okullarının bahçesine Haliç manzaralı bir spor salonu tasarladı. Böylece izleyiciler Haliç'i görecek, hava sirkülasyonu sağlanacak, mazgallar sayesinde, topun denize kaçması önlenecek. Kasımpaşalı 3. öğrenci grubunun dizayn ettiği 360 derece dönebilen vitrin ise aynı bölgede birçok ürün ve eserin sergilenmesini sağlıyor. Viyanalı mimarlar bu iki çalışmaya da 'Özgün ve orijinal bir bakış' yorumu yaptılar. Bu eserleri hayata geçirecek sponsorlar aranıyor.

Projenin Türkiye sorumlusu Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Şevin Yıldız, 'Zor şartlarda yaşayan öğrencilerin hayal güçleri çok zor olmuyor' dedi. 22. Dünya Mimarlık Kongresi için Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü mimarlardan Doç. Dr. Blanco Etsam,Yunanlı mimar Maro Adomi ve Constanza Caraffa ise 'Bu projeler çok mükemmel, mutlaka hayata geçirilsin' dediler

YORUMLAR 27
  • ESİN YALNIZ 17 yıl önce Şikayet Et
    Burçin Toprak a. Ben üniversite mezunuyum, ben de Ak partiye oy verdim. Cahilleştim mi acabaaa :((((((((
    Cevapla
  • Ahmet Çapar 17 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti\'nin laiklik zihniyyeti (Referans: \"Atatürk\'ün Söylev ve Demeçleri, 11. Cilt, s. 149-151\"). AK Parti\'liler artık Atatürk laikliğine inanıyorlar ve savunuyorlar. Ama bu günkü inönü CaHaPe\'si ve türevleri inönü laikliğini savunuyorlar. Hatta daha da ileri gidip insanlara zorla dayatıyorlar. Ve bunu da atatürkçülük kisvesine bürünerek gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Atatürk\'ün başörtüsü konusunda ve İslâm\'ın kadınlar açısından önerdiği giyim tarzının feyz ve fazilete de uygun olduğu yönündeki yorumu nihai ve bağlayıcı olmalıdır. Ama bakıyoruz ki inönü CaHaPe\'si Atatürk\'ün sözleriyle bile çatışıyor.
    Cevapla
  • taner taskin 17 yıl önce Şikayet Et
    burcin toprak a. hayatin palavra senin. senden daha palavraci birini, bu yasima kadar, ne gordum ne duydum
    Cevapla
  • no siyaset 17 yıl önce Şikayet Et
    özü sözü bir PARTİ :CHP. bence siyaset meydanlarındaki en başarılı parti CHPdir(Baykal dönemi CHPsi!).neden mi: 1-hiçbir zaman yerine getirmediği vaatler yüzünden başı derde girmedi.çünkü vaad vermiyo! 2-ne olursa olsun sonuna kadar mücadelesinden vazgeçmiyor(tek kişi kalsamda dediğimi yaparım mantığı) 3-siysette rakip partiler sevilmez,elenmeye çalışılır(DP VE ANAP I SİLDİ) 3-ne denirse densin her politikacı koltuğunu sever kalkmak istemez(yapıştı koltuğa daha büyüğünü verirseniz kalkarım diyo\"cumhurbaşkanlığı\" YAŞASIN CHP!
    Cevapla
  • ibrahim zengin 17 yıl önce Şikayet Et
    Türklüğe hakaret. Bildiğiniz gibi ülkemizde birkaç yazar Türklüğe hakaret suçundan yargılanmaya başlandı yakın bir dönemde. Ben buradan Cumhuriyet Başsavcılarını göreve çağırıyroum. Şayet işlerini gerçekten nesnel bir şekilde yerine getirdikleri iddiasında iseler \"göbek kaşıyan\", \"cahil\" gibi toplumun maşeri vicdanında yara açan ifadeleri kullanan kurum ve şahıslar bu suçu gurur duyarak işliyorlar. Lütfen sessiz kalmayın. Burçin\'e ise kızmayın. Üçüncü tip yalanları rehber yapmış kendine. İstatistik okumalı biraz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Discord'da çocuklara şantaj yapan grup ifşa oldu, devlete meydan okudular
Türkiye'nin yüzde 94'ünü etkileyecek tehlike! Artış hızının en fazla olduğu ülkeler...