100 bin öğrenciye "Temel Afet Bilinci Eğitimi"

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencileri 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' projesiyle doğal afetlere karşı bilinçlendiriyor.

100 bin öğrenciye "Temel Afet Bilinci Eğitimi"
100 bin öğrenciye "Temel Afet Bilinci Eğitimi"
GİRİŞ 17.12.2015 17:29 GÜNCELLEME 17.12.2015 17:29

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan 'Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekibi' ilçede bulunan Selahaddin Eyyübi İlköğretim Okulu'nda okuyan 4. sınıf öğrencilerine uygulamalı Afet Yönetimi Eğitimi verdi.

Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ve Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Olası bir İstanbul depremine ve diğer doğal afetlere yönelik hazırlanan 'Temel Afet Bilinci Eğitim' projesi kapsamında eğitim veren Afet Yönetimi Uzmanı Şenol Alemdar, çocukları afet sırasında neler yapılması gerektiği, afet ve acil durum çantasının hazırlanışı ve acil durum telefonları hakkında bilgilendirdi.

Öte yandan çocuklara Türkiye'nin 'deprem dedesi' olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara'nın hazırladığı 'Kıpırdayan Dünyamız' isimli film izletildi. Afet anında neler yapılması gerektiği anlatılan çocuklara daha sonra bir tatbikat yaptırıldı.

"3 YIL İÇERİSİNDE İLÇEMİZDEKİ TÜM OKULLARDA BU EĞİTİMİ VERECEĞİZ"

Doğal afet konularında çalışmalar yaparak çocukları bilinçlendirmenin önemli olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Amacımız çocuklarımızı afetlere karşı duyarlı hale getirmek, bilinçlendirmek, afet anında alması gereken tedbirlerle ilgili onları donanımlı hale getirmek. Tabi ki çocuklarımızın tek başına bu bilgileri öğrenmesi yetmiyor. Kendi öğrendiklerini, aileleri ile birlikte de geliştirmelerine katkı sağlamalıyız. Bu bakımdan çocuklarımızı bilinçli hale gelmelerinden sonra afet çantalarını temin etmek durumundayız.

İlçemizde bulunan 100 binin üzerindeki öğrencimizi bu konuda eğitmek istiyoruz. İlk etapta 4’üncü sınıflara bu eğitimi vermeyi planladık. Sonrasında ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile birlikte önümüzdeki 3 yıl içerisinde tüm okullarda bu eğitimi vererek çocuklarımızı afetlere karşı sürekli duyarlı tutmak, bilinçli tutmak, onların afetlere karşı hazırlıklı olmalarında öncülük etmek istiyoruz. Tabi ki afet olduğu zaman bir şey yapmak mümkün olmuyor. Biz ne kadar duyarlı olursak, ne kadar tedbir alırsak, ne kadar kendi etrafımızda afetle ilgili bilgileri paylaşırsak afete karşı duyarlılığımız artar" diye konuştu.

Doğal afetlere ilişkin bilgiler edindiğini belirten öğrencilerden Ela Nur Yıldız da, "Bugün deprem olduğunda ne yapacağımızı öğrendik. Eğer bir kütüphanede isek masanın yanına ya da altına girip tutunmalıyız. Başımızı eğip çökmeliyiz. Eğer masa yoksa duvara karşı eğilip çökmeliyiz" dedi.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yenidoğan çetesi davasında ara karar açıklandı
İsrail askerleri faşist lideri gizlice Gazze'ye soktu