'Meslek lisesi memleket meselesi'

1997'de İmam Hatiplerin önünü kesmek için çıkarılan kanuna destek veren Rahmi Koç, şimdi gazetelere ilanlar vererek, meslek liselilerin sıkıntılarını dillendiriyor.

'Meslek lisesi memleket meselesi'
'Meslek lisesi memleket meselesi'
GİRİŞ 07.11.2006 07:49 GÜNCELLEME 07.11.2006 07:49

İmam Hatipler'in önünün kapatılması amacıyla çıkarılan kesintisiz eğitimle diğer meslek okulları da büyük oranda etkilendi. 1997 yılında çıkarılan kanuna destek amacıyla Rahmi Koç da Milli Eğitim'e 3.7 trilyon bağışlamıştı.

Şimdi de gazetelere ilanlar vererek, meslek liselilerin sıkıntılarını dillendirmeye çalışıyor


 Kesintisiz eğitim yürürlüğe konulduğu dönemde sistemin yılmaz savunucuları arasında bulunup destek amacıyla trilyonlar bağışlayan Rahmi Koç, şimdi “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” diye feryat etmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda meslek liselilere burs imkânı tanıyan Koç, şimdi de gazete ilanları iele meslek liselilerin sıkıntılarını yüksek sesle dillendirmeye başladı.


Kesinsiz eğitimin 1997 yılında yasalaştırıldığı dönemde birçok eğitimci, sistemin mesleki eğitimi bitireceğine dikkat çekerken; Vehbi Koç Vakfı, 8 yıllık eğitime katkı için 15 ilköğretim okulu bağışlayacağını açıklayarak sistemin açık destekçisi oldu. Rahmi Koç, Milli Eğitim’e 1998 yılında kesintisiz eğitim için 3.7 trilyon bağışladı.


O dönem sistemin meslek liselerinde telafisi mümkün olmayan yaralar açacağı yönündeki uyarılara aldırış etmeyen Koç, bugün farklı görüşte... Geçtiğimiz günlerde meslek liselerine burs desteği sağlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Koç Topluluğu, ‘Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Programı’ çerçevesinde her yıl 2 bin öğrenciye burs verileceğini açıkladı.


Milli Eğitim Bakanlığı ve Koç Grubu’nun işbirliğiyle, gençleri meslek eğitimine özendirmek için düzenlenen 'Mesleki Teknik Eğitim Özendirme Programı'nın imza törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç birlikte iştirak etti.


İLANLI FERYAT


Koç Topluluğu şimdilerde ise gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” sloganıyla meslek liselilere desteğini artırdığını açıkladı.


İlanlarda, 2 bin kişi ile başlayan meslek liselilere burs desteğinin 8 bin kişiye çıkarıldığı belirtiliyor.


İlanlarda, “Türkiye’de binlerce genç işsizlikle boğuşurken, işverenler iyi yetişmiş çalışan sıkıntısı çekiyor. Bu meselenin mesleki eğitimle çözüleceğine inanan Koç Topluluğu, 8. yılında gençlere yatırım yapıyor. Meslek liselerinde okuyan tam 8 bin gence, lise boyunca, burs, staj ve istihdam imkânı vererek onların önünü açıyor.”


(Vakit)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni Zelanda askerlerinden Gelibolu'daki törene damga vuran dans!
İstanbul'daki şiddetli deprem anı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün kamerasına yansıdı