ATA AÖF 2017 vize sınavları ne zaman? Tarihi belli oldu...
Her geçen sene artan öğrencisiyle birlikte Anadolu üniversitesinden sonra gelen ATA AÖF sınav tarihleri belli oldu. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı kapsamında ATA AÖF vizeleri ne zaman olacak? Binlerce öğrenci 2017 ATA AÖF sınav takvimini merak ediyor.
Her yıl binlerce öğrencinin kayıt yaptırdığı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) 2017-1018 eğitim öğretim yılı akademik sınav takvimi açıklandı. Peki 2017-2018 eğitim yılı vize sınavları ne zaman yapılacak? ATA AÖF sınav takvimi ve sınav süreci ile ilgili detaylar…
Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan 2017 - 2018 eğitim ve öğretim yılı akademik takvimi açıklandı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kayıtlarının bitmesi ile birlikte yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan öğrenciler için vize tarihleri merak konusu oldu.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz yarıyılı eğitim öğretim dönemi kayıtlarının 15.10.2017 tarihinde bitmesi ile birlikte vize ve bütünleme sınav tarihleri açıklandı.
ATA AÖF akademik sınav takvimine göre;
Güz yarıyılı eğitim ve öğretim süreci 09.10.2017 tarihinde başlamış 12.01.2018 tarihinde son bulacaktır.
Ara sınavları (vize) tarihleri 02 – 03 Aralık 2017 Cumartesi – Pazar günleri,
Yarıyıl sonu sınavları (final) tarihleri 20 – 21 Ocak 2018 Cumartesi – Pazar günleri
Bütünleme Sınavı tarihleri 24 – 25 Şubat 2018 Cumartesi – Pazar tarihlerinde gerçekleşecektir.
Sınavların ardından bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi başlayacaktır. Bahar dönemi kayıtları ise 29 Ocak 2018 Pazartesi günü başlayacak 04 Şubat 2018 Pazar günü son bulacaktır.
ATA AÖF Akademik Takvime erişebilmek için buradaki linke tıklayabilirsiniz.
Sınava girecek öğrencilerin, sınava girerken yanlarında bulundurmaları gereken belgeler;
Öğrenciler sınava girerken mutlaka sınav giriş belgelerini yanlarında getirmelidirler. Sınava giriş belgesi öğrenci bilgi sisteminden alınabilir.
Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, Sürücü belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi)
*Bu belgeleri yanında getirmeyen adaylar sınava kesinlikle alınmayacaklardır!
Sınava girecek öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler;
Kimlik kontrolleri, üst araması ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinde en az bir saat önce sınav binasında hazır bulunmanız gerekmektedir.
Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulunmalıdır.
Sınavda basit fonksiyonlu hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı ve program yapılmasına imkan veren EXE, STORE, RUN gibi tuşlar içeremez.
Sınava girerken yanında gerekli belgeler dışında çanta, poşet, kağıt, kitap, defter, not gibi dökümanlar pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera gibi iletişim depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları bulundurmanız yasaktır.
Resmi kıyafet ile (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.
Sınavın ilk 20 dakikasından sonra her ne sebeple olursa olsun hiçbir adayı sınava girmesine izin verilmez.
Cevap kağıdına soru kitapçık grubunu işaretlemeyi unutmayınız aksi takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
Sınavda başka salonda ya da başka kişinin adına giriş yapıldığı takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
Sınav Merkezi tercihi nasıl yapılır?
Sınav merkezleri öğrencilerin tercihleriyle birlikte Açıköğretim Fakültesi tarafından belirlenmektedir. Öğrenciler Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden tercihini yapabilmektedir. Sınav merkezinizi sınav tarihleri açıklanmadan bir ay öncesinde OBS üzerinden değiştirebilirsiniz.
Mezuniyet üç ders sınavına kimler girebilir?
Mezuniyet üç ders sınavına kayıt oldukları programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler girebilir. Başarısız olunan bu derslere son eğitim-öğretim yılı dönemlerinde kayıt yaptırılmış olması gerekmektedir.
Sınava en az bir en fazla üç dersten girebilirsiniz. Sınav için her hangi bir başvuruya, ödeme yapılmasına gerek yoktur.
Üç ders sınav notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Sınava katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmayacaktır.
Üç ders sınavı sonucunda mezun olamayan öğrenciler, başarısız oldukları dersleri sonraki yarıyıl döneminde kayıt yaparak tekrar almaları gerekecektir.