2018 YÖKDİL sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav giriş yeri öğrenme

YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? YÖK kapsamında 17 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı giriş yerlerini öğrenmek gözler YÖK sayfasına çevrildi.

2018 YÖKDİL sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav giriş yeri öğrenme
2018 YÖKDİL sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav giriş yeri öğrenme
GİRİŞ 13.03.2018 14:12 GÜNCELLEME 13.03.2018 14:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YÖKDİL sınav giriş belgesi alma sayfası ÖSYM resmi sitesinde erişime açıldı mı sorusu en çok merak edilenler arasına girdi. ÖSYM sınav takvimine göre, dördüncü YÖKDİL sınavı 17 Mart'ta yapılacak. 2018 YÖKDİL sınav giriş yerleri öğrenme ekranını haberimizde. YÖKDİL sınavı, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA

Anadolu Üniversitesi’nce yapılan sınava dair giriş belgeleri araştırılıyor. Yukarıda bulunan link üzerinden hesbaınıza ulaşabilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, tamamlanan başvurularım kısmından sınava git butonuna tıklamanız gerekiyor. Sol tarafta yer alan “Sınav Giriş Belgesi” kısmından sınav giriş belgesini temin edebilir ve sayfayı yazdırabilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) koordinesinde gerçekleşecek ikinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için başvurular yarın alınmaya başlayacak. Alana özgü ilk akademik dil sınavı YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor. YÖKDİL sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak. Yanlış cevaplar ise sonuca etki etmeyecek.

Adayların Sınava Girebilmesi İçin Gerekli Belgeler

- Adaylar, sınava girebilmek için “Sınav Giriş Belgesi” ile “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi” (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye - Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen tarih aralığında adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

SINAV UYGULAMASI

Sınav, 17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 14.00’te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİDİR?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YORUMLAR 1
  • hamdi karataş 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM Şu YÖK Ü T.C. Milliegitim Bakanlığına Bağla Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo azledildi
O ülkede Türkçe resmi dil oldu! Karar Meclis'ten geçti