İşte YKS soru ve cevap anahtarları
YKS'nin birinci oturumu TYT ile ikinci oturumu AYT'nin soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandı. İşte ÖSYM tarafından yayınlanan YKS sınavı AYT ve TYT oturumu soru ve cevapları
YKS'nin birinci oturumu TYT ile ikinci oturumu AYT'nin soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandı.
Kitapçıklara ve cevap anahtarlarına bu adreslerden sorunsuz ulaşabilirsiniz:
2018-YKS TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN
2018-YKS ALAN YETERLİLİK TESTLERİ (AYT) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN
YKS SINAVLARI TYT- AYT PUAN HESAPLAMASI
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.
TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.
TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekmektedir. TYT puanının, YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı % 40’dır.
Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) katkı oranında ve hesaplanma şeklinde bir değişiklik yoktur. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülür. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır.
Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. OBP 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenip yerleştirme puanları hesaplanacaktır.
ADAYLAR NASIL TERCİH YAPABİLECEK?
YGS-LYS sistemiyle adaylara 18 farklı puan türü hesaplaması getirilmişti. YÖK bu sistemi ilk açıkladığında puan türlerinin farklılığını lisans bölümlerinin ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini ifade ederek 18 farklı puan türünü savunmuştu. YKS sisteminde ise puan türleri 5'e düşürülüyor. Yani MF-1/2/3 gibi puanlamalar yerini MF (adı Sayısal puanı da olabilir) puanına bırakacak. Aynısı Sözel ve Eşit Ağırlık bölümleri için de geçerli.
Önlisans tercihi için adaylara ilk oturumdan en az 150 puan almış olma şartı getiriliyor. 180'den fazla puan alan adaylar lisans programları için tercih yapabilecek.
-
ayla 6 yıl önce Şikayet Etogrenciler yapamasin die baya caba sarf etmisler allah cocuklarin yardimcisi olsunBeğen Toplam 1 beğeni
-
Aylin 6 yıl önce Şikayet EtTyt sorularının bu kadar zor beklemiyordum inşallah tyt yüzünden baraj altı kalmayız Ayt de emekleri miz boşuna qidetBeğen
-
Sorular 6 yıl önce Şikayet EtSorular çok güzel bilen yapar bilemeyene elvedaBeğen Toplam 1 beğeni
-
ömer 6 yıl önce Şikayet Etcumartesi olan TYT sınavından barajı geçememe korkusu var süre yüzünden matematik yapamadım. Bügünkü AYT den 350 puan bekliyorum sistemin saçmalığına kurban gittim :(Beğen Toplam 2 beğeni
-
Hakan 6 yıl önce Şikayet Et150 kardeşim tyt barajiBeğen Toplam 2 beğeni
-
himmet 6 yıl önce Şikayet Etkardeşim tyt baraı kaçBeğen
-
eray akalın 6 yıl önce Şikayet EtÖsym ben alışılmışın dışına çıkıyım diye matematikte gerçekten saçmalamış bazı sorularda. Bu sorulara belirtilen sürede,ama belirtilen sürede,ful çeken arkadaşlar üniversite bittikten sonra yapılan yüksek lisans sınavlarını başarıyla geçip istedikleri bölümde yüksek lisansını yapabilirler.Beğen Toplam 5 beğeni