DGS sonuçları açıklandı? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı sonuç sorgulama!

ÖSYM DGS sonuçlarını açıkladı. 30 Haziranda gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'na giren adaylar günün ilk saatlerinden bu yana sınav sonucunun açıklanmasını bekliyorlardı ve ÖSYM herkesin merakla beklediği sınav sonuçlarını açıkladı. İşte DGS sınav sonuçları

DGS sonuçları açıklandı? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı sonuç sorgulama!
DGS sonuçları açıklandı? ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı sonuç sorgulama!
GİRİŞ 25.07.2019 16:17 GÜNCELLEME 25.07.2019 16:20

DGS sonuçları açıklandı. 30 Haziran tarihinde Dikey Geçiş Sınavı'na giren öğrenciler için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezin (ÖSYM) merakla beklenen sınav sonuçlarını açıkladı.

 

 

DGS sonuçlarının ilan edilmesi ile birlikte adaylar sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yapıp TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak sonuç ekranına ulaşabilecek.

DGS SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

 

 

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS sonuçlarını ÖSYM 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklayacağını duyurmuştu ve beklenene sonuçları açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı'na giren öğrenciler tüm adaylar, ÖSYM sınav sonuçları sayfasına giderek TC kimlik numara ve şifreleri yardımı ile sınav sonuçlarını kolayca öğrenebiliyor. 

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz.

DGS eşit ağırlık türünde bir sınavdır ve sorular hem sayısal hem de sözel ağırlıklıdır. 120 sorudan oluşan sınavın 60 sorusu sayısal 60 sorusu sözeldir. Her bölümde 10’ar tane mantık sorusu bulunur. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir, yanlışlar ilgili bölümlerin doğrularını götürür (sayısal için yapılan 4 yanlış sayısaldan 1 doğruyu götürür). Sınav için adaylara verilen süre ise 140 dakikadır.

Sınava girecek adaylar herhangi bir kısıtlama olmadan istedikleri kadar sınava girebilirler. Bir önceki yıl girip kazanmış olsanız bile bir sonraki yıl sınava girişinizde puan kesintisi söz konusu olmaz. Sınavdan sonra başlayan tercih döneminde adayların 30 tercih hakları bulunur. Tercihlerinizi mezun olduğunuz bölüme göre YÖK’ün belirlediği bölümlere göre yapabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihin en uzun hüküm süren imparatorlukları! Osmanlı İmparatorluğu kaç yıl yaşadı?
TSK desteğiyle 300 bin kişilik ordu kuruluyor! Başkente çağrıldılar