Prof. DR. Martin Löffelholz İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Bilim ve Toplum Buluşmaları adıyla gerçekleştirilen konferanslar dizisinin ikincisinde gazetecilik, savaş ve kriz iletişimi, siyasal iletişim ve örgütsel iletişim alanlarında çalışmalara imza atan Prof. Dr. Martin Löffelholz bir sunum yapacak. Konferans 22 Kasım 2019 Cuma günü 11:00’da Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılacak.

Prof. DR. Martin Löffelholz İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde
Prof. DR. Martin Löffelholz İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde
GİRİŞ 20.11.2019 18:43 GÜNCELLEME 20.11.2019 18:43

16 konferanstan oluşması beklenen Bilim ve Toplum Buluşmaları'nın ikincisinde "İletişim Biliminde Yeni Gelişim Eğilimleri" konuşulacak. Konferansı birçok üniversitede akademisyenlik yapmış, iletişim alanında çeşitli araştırma grupları ve organizasyonlar kurmuş olan Prof.  Martin Löffelholz verecek. İletişim bilimi dünya çağında benzeri olmayan bir dönüşümle karşı karşıya. Her geçen gün kitle iletişim araçları yeni bir yöne evriliyor ve yapay zeka ile insan - makine ilişkileri yeni bir boyuta ulaşıyor. Baş döndürücü bir hızla ilerleyen iletişim teknolojileri her geçen gün daha da önem kazanıyor.

Prof. Martin Löffelholz konferansında iletişimi şekillendiren ana eğilimleri ele alarak bir yandan geleneksel ve katılımcı medyanın birbirine bağımlılığı ve ilişkisini, bir yandan da yeni iletişim araçlarının kamusal alanda oluşturduğu etkileri değerlendirecek. İletişim biliminin kapsamlı bir yeni yönelimle karşı karşıya olduğunu kaydeden Prof. Löffelholz, teorilerin çoğunun 20. Yüzyıl’da geleneksel iletişim araçlarının döneminde hazırlandığı gerçeğinden hareketle yeni dönemde çalışmaların dijital iletişimin üretimi, yayılması ve paylaştırılmasına odaklanması gerektiğini belirtiyor. Martin Löffelholz sunumunda temel olarak, yapay zekanın kullanımı da dahil olmak üzere, katılımcı medya ve otomatik iletişim fırsatlarının ve risklerinin detaylı bir analizini de yapacak.

"İletişim Biliminde Yeni Gelişim Eğilimleri" konferansı 22 Kasım 2019 Cuma günü 11:00’da Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılacak. Konferans iletişim bilimine ilgi duyan herkese açıktır.

PROF. DR. MARTIN LÖFFELHOZ KİMDİR?

Prof. Dr. Martin Löffelholz, Technische Universität Ilmenau'da; Medya ve İletişim Bilimleri Enstitüsü (IfMK) Müdürü olmakla birlikte, Medya Çalışmaları Araştırma Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2002 yılından bu yana Kriz İletişimi üzerine uluslararası araştırma grubuna, ayrıca 2010 yılından bu yana da Ilmenau Kamu Diplomasi Araştırma ve Eğitim Merkezi'ne başkanlık etmektedir. Aynı zamanda Prof. Löffelholz “Humboldtian”dır, yani başka bir deyişle Alexander von Humboldt Vakfı’nın Ödül Kazananlar ve Mezunlar Derneği’nin bir üyesidir.

Münster Üniversitesi'nde iletişim bilimi, siyaset bilimi, sosyoloji ve Avrupa etnolojisini çalışan ve 1988 yılında doktora derecesini alan Prof. Löffelholz, 1998 yılına kadar Münster ve Leipzig Üniversitelerinde çalıştı. TU Ilmenau da çalışmaya başladıktan sonra Prof. Löffelholz, Thüringen Eyaleti tarafından 1999'da IfMK'nin kurucu direktörü olarak atandı. Endonezya'daki Universitas Atma Jaya Yogyakarta ve Filipinler'deki Ateneo de Manila University gibi Avrupa dışındaki ülkelerde misafir profesörlük yaptı. 2012-2015 yılları arasında Endonezya Jakarta’daki İsviçre Alman Üniversitesi Rektörlüğü’nü yürütmek üzere öğretim üyeliği pozisyonunu bıraktı.

Prof. Löffelholz, 18 kitap dahil 300’ü aşkın bilimsel yayınında, kültürlerarası ve uluslararası boyutları dahil olmak üzere gazetecilik, savaş ve kriz iletişimi, siyasal iletişim, örgütsel iletişim konularıyla ilgilenmektedir. Avrupa İletişim Araştırma ve Eğitim Derneği (ECREA) ve Alman İletişim Derneği (DGPuK) gibi çeşitli bilimsel derneklerin üyesidir. 1997-2000 yılları arasında DGPuK Gazetecilik Araştırma Bölümü’nde başkanlık yapmıştır ve daha sonra DGPuK Uluslararası ve Kültürlerarası İletişim Bölümü’nün kurucusu olmuştur.

Ayrıca Prof. Löffelholz, GIZ, IFA, DAAD, Federal Dışişleri Bakanlığı, siyasi vakıflar ve diğer kurumlar için şirketlerde ve uluslararası (kalkınma) iş birliğinde uzman, danışman ve öğretim görevlisi olarak 30 yıl boyunca çeşitli hizmetler vermiştir. Araştırmaları sırasında, Afrika, Asya ve Güney ve Orta Amerika ülkelerinde sık sık bulunmuştur. Üniversite kariyerine başlamadan önce, Westdeutscher Rundfunk’da gazeteci olarak çalışmıştır ve bu süreçte televizyon ve radyo muhabirliği de yapmıştır. 1978'den 1980'e kadar Bundeswehr'de askerliğini yapmıştır.

Görevleri:

• Uluslararası Kriz İletişimi Araştırma Grubu Direktörü (2002'den beri)

• Ilmenau Kamu Diplomasi Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı (2011'den beri)

• İsviçre Alman Üniversitesi Başkanı, Endonezya (2012 - 2015)

• Alman Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Derneği Uluslararası ve Kültürlerarası İletişim Grubu'nun Kurucusu ve Sözcüsü (2010 - 2011)

• Uluslararası ve Kültürlerarası İletişim Ağı'nın Kurucusu ve Sözcüsü (2007 - 2011)

• TU Ilmenau Bütçe Komitesi Üyesi (2000 - 2001)

• TU Ilmenau Medya ve İletişim Bilimleri Enstitüsü kurucu direktörü (1999 - 2001)

• Alman Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Derneği Gazetecilik ve Gazeteciliği Araştırma Grubu Sözcüsü (1997 - 2000)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli İrada Platformu'ndan Filistin için ortak çağrı
Ahmed eş-Şera, Hakan Fidan'ın da makam aracını kullandı