e-Okul giriş sayfası: MEB 2020 ikinci dönem karne notu ve sorumlu dersler
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sınıf geçme sistemi ve okullarla ilgili yaptığı açıklamanın ardından öğrenciler ve aileler ikinci dönem karne notlarını ve öğrencilerin sorumlu olduğu dersleri yoğun olarak araştırıyor. Peki E-okul öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk'un 2019-2020 yılı ikinci dönem sınıf geçme, sınıfta kalma ve telafi eğitimi ile ilgili yaptığı açıklamalar...
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde okullarda yüz yüze eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bugün yaptığı açıklamaya göre öğrenciler 31 Mayıs’a kadar evlerinden eğitimlerine devam edecekler. Ziya Selçuk daha öncesinde yaptığı açıklamasında öğrencilerin uzaktan eğitim ile gördükleri derslerden sorumlu olmadığını ve bu derslerden notlama yapılmayacağını açıklamıştı. Aileler ve öğrenciler ikinci dönemde hangi kriterlere göre notlama yapılacağını yoğun olarak araştırıyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sınıf geçme , yeni karne sistemi hakkında yaptığı açıklamalar ve E-okul giriş ekranı…
E- OKULA GİRİŞ NASIL YAPILIR?
Öğrencilerin sorumlu olduğu dersleri görüntülemek ve notları öğrenmek isteyen kullanıcılar için Veli Bilgilendirme Sistemine öğrencilerine ait kimlik numarası öğrenci numarasıyla giriş yapılıyor. Bu adımları tamamladıktan sonra ekranda karşınıza gelen güvenlik kontrol sayfasında öğrencilere ait bilgileri doğru cevaplayarak sisteme girişi tamamlayabilirsiniz.
E-OKULA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
SINIFTA GEÇME NASIL OLACAK?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün yaptığı açıklamada uzaktan eğitim sürecinin devam edeceğini açıkladı. Yapılan bu açıklamanın ardından velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği öğrencilerin neye göre değerlendirileceği ve sınıfta geçme, kalma durumlarının nasıl belirleneceği konusuna açıklık getirdi. Selçuk, birinci dönemde alınan notların geçerli olacağını söyledi.
2019-2020 YILINDA SINIFTA KALMA OLACAK MI?
Koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerin motivasyonunun olumsuz yönde etkilenmemesi ve performanslarının düşmemesi istediklerini açıklayan Ziya Selçuk “Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler. "dedi.
SINIF GEÇME SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında şu anda uygulanan sınıf geçme sisteminin öğrencilerin motivasyonunu ve performansını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Selçuk açıklamasının devamında temel derslerin de aşamalı hale getirileceğini, "Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak.Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kuracak” sözleriyle belirtti.
TELAFİ EĞİTİMİNDE NOTLAMA YAPILACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk canlı yayında yaptığı konuşmanın ardından merak edilen soruları yanıtladı. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminde sınıf geçmenin nasıl yapılacağını yönelik soruya “ 'Diyelim ki ikinci dönem ders olmadı, dolayısıyla sınıf geçmeyle ilgili herhangi bir şey ikinci dönemden tabii ki söz konusu olmayacak. Telafi eğitimi hızlandırılmış ve biraz kısaltılmış biçimde yapılır. O süreçte sınıf geçmeye ilişkin bir işlem çok doğru olmayabilir. Bununla ilgili mevzuat altyapımızı da çalışıyoruz. Bu konu, bizim için net bir konu. Yani birinci dönemin konuları ve notları var, bunun üzerinden bir değerlendirme yapacağız.”dedi.
KARNELERDE BAŞARI VE EKSİKLİK NEDENLERİ YER ALACAK!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarım aşamasında olan yeni karne uygulaması hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, yeni karnelerde temel derslerde notun yanında başarı ve eksikliklerin nedenlerinde belirtileceğini söyledi. Açıklamasının devamında sınıf geçmeyle ilgili çalışma hakkında detay veren Selçuk” 'Sınıf geçmeyle ilgili çalışma bitirildi ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak. Velilerimiz 'Tamam, çok güzel', öğretmenlerimiz 'Böyle olursa eğitimde gerçekten büyük bir sıçrama olur.', yöneticilerimizin 'keşke' dediği bir yönetmelik geliyor. Birdenbire kural değiştirip öğrenciler için de sorun oluşturmak istemedik. Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil, pilotla başlayalım dedik. Hazırlıklarımız tamam, bunun bu sene pilotunu yaptık, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi bazı şeyler var. Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor, kimi nereye yönlendirebiliyoruz, bunun modellemesi çıktı. Bir yazılım oluşturduk ve senaryoyu rahat görebiliyoruz. Dolayısıyla çözebileceğimiz bir konu. Problem yok”dedi.