2020 Okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılma tarihini açıkladı mı?

Normalleştirme planı kapsamında AVM ve berberlerin açılmasının ardından okulların açılmasıyla ilgili bir adım atılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların açılma tarihiyle ilgili farklı senaryolar üzerinde çalıştığı biliniyor. Üniversite ve lise sınavına hazırlanan öğrenciler okula çağırılabilir. Peki okullar 1 Haziran'da mı açılacak? Okullar ne zaman açılıyor? İşte yapılan açıklamalar ....

2020 Okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılma tarihini açıkladı mı?
2020 Okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılma tarihini açıkladı mı?
GİRİŞ 18.05.2020 10:47 GÜNCELLEME 18.05.2020 10:47
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Mayıs ayının ortalarına geldiğimiz bu dönemde aileler okulların açılmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda yapılacak Liseye Giriş sınavları ve üniversite sınavı sebebiyle okulların açılmasıyla ilgili çalışmaları titizlikle yürütüyor. Okullar açıldığı takdirde öğrencilerin ulaşım yemek vb ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı merak ediliyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çocuklar için en güvenli ve doğru zamanda okulların açılacağını belirtmişti. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte okulların açılma tarihiyle ilgili yaşanan son gelişmeler ve detaylar haberimizde…

 
 

OKULLARIN NE ZAMAN AÇILMASI PLANLANIYOR?

Ramazan Bayramının ardından koronavirüs vaka sayılarında ani yükseliş ve dalgalanmalar olmazsa okulların açılmasıyla ilgili çalışmalar başlayacak. LGS ve YKS sınavına girecek 8’inci sınıf ile 12’inci sınıf öğrencileri okula davet edilecek. Virüsün öğrenciler üstünde yarattığı etkiyi kırmak için öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşturulacak. 

 DEVAM ZORUNLULUĞU ARANACAK MI ? 

Okulların açılması ile ilgili çalışma yapılan senaryolarda öğrencilerin okullara devam zorunluluğu olmayacak. Öğrenciler ve ailelerin kararları dikkate alınacak. Ders programları eskisi kadar yoğun uygulanmayacak. Sınıf mevcutlarının düşürülmesi öngörülüyor. Okulların açılması senaryosu üzerinden öğrencilerin okullara ulaşımı nasıl sağlayacağı vasıta, okullarda tüketeceği yemeklerle ilgili çalışmalar hazırlanıyor. 

 TELAFİ EĞİTİMİ NASIL VERİLECEK? 

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerin yaz tatillerinin doyasıya tadını çıkaracaklarını açıklamıştı. Bu sebepten ötürü Temmuz ve Ağustos aylarında telafi eğitimi yapılması düşünülmüyor. Öğrencilere uygulanacak telafi eğitiminin kısa süreli olması planlanıyor. Telafi eğitimlerine  katılımların ailelerin kararlarına bırakılması düşünülüyor. Telafi eğitimlerinde katılım zorunluluğu olmayacak. Öğrencilere verilecek eğitimler parça parça uygulanabilir. Eğitimlerin bir kısmının Haziran ayının ikinci yarısı, diğer kısmının da Eylülde okulların açıldığı zaman yapılması planlanıyor 

"OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK SORUSUNUN TEK CEVABI VAR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada okulların açılma tarihiyle ilgili " her tarih için hazırlığımız tamam" dedi. Açıklamasının devamında Okullar ne zaman açılacak sorusunun şuan tek cevabı var diyen Selçuk" Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek"dedi. İşte açıklamanın tamamı;

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı konuk olduğu programda okulların açılma tarihi ile ilgili “ Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır.”dedi.

OKULLAR VAKALARIN AZ OLDUĞU İLLERDE AÇILABİLİR!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bazı illerde hiç vaka olmadığını belirterek, illere göre okulların açılma durumu olursa MEB olarak buna hazır olduklarını söyledi. Ayrıca “Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım” diyen Selçuk okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yaptıklarını vurguladı.

LGS SINAVI NASIL YAPILACAK?

Her öğrencinin kendi okulunda sınava gireceğini belirten Selçuk bu sistemin ilk kez uygulanacağının altını çizerek “ Biliyorsunuz LGS'de bir ilk olacak bu. Kendi öğretmenleri olmayacak ama bildiği bir okul olacak. Her öğrenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okulların bahçesi ne durumda 45 dakikalık ara var bu ara nasıl yönetilecek” dedi. MEB Bakanı LGS ile ilgili özel il il çalışmalar yaptıklarını belirtti.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk katıldığı yayında öğretmen ataması durumunu da değerlendirdi. Öğretmenlerin haklı olarak beklenti içerisinde olduklarının altını çizen Selçuk atama bekleyen öğretmenler için “ Haklı olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayı gerçekleştirmemiz için bir öğretmenin sınıfı olması öğrencilerinin olması lazım ama şu an yok. Bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar.”dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖZEL REHBERLİK HİZMETİ!

Salgın hastalık sebebiyle öğrencilerin yüz yüze eğitimden uzak kaldığını belirten Selçuk bugünlerde akademik gelişim çalışmalarıyla birlikte sosyal duygusal ve kariyer gelişimlerinin unutulmadığını ifade ederek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin devam ettiğini söyledi. Açıklamasının devamında 23 Mart- 7 Mayıs tarihlerinde okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi çalışmalarıyla 1,5 ayda 7 milyon öğrenci ve 5 milyon veliye rehberlik hizmeti verdiklerini vurgulayan Selçuk “ Bu kadar geniş kapsamlı bir rehberlik hizmeti sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm imkanlarımızla çocuklarımızın ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”dedi.

SENARYOLAR HAZIR

Dijital ortamda düzenlenen ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşması’nın bu seferki adresi Edirne oldu. MEB Bakanı Ziya Selçuk binlerce öğretmen ve aileleriyle videokonferans ve canlı yayınla bir araya geldi. Buluşmada telafi eğitimine dair açıklamalarda bulunan Selçuk” Evlerinizde çalıştığınızı hazırlık yaptığınızı velilerinizle görüştüğünüzü biliyorum. Okullarımıza geri döndüğümüzde çocuklarımızın fiziksel sağlığını ve ruhsal sağlığını önceleyerek eksikliklerimizi telafi edeceğiz. Ama bunu yaparken acele etmeyeceğiz. Eğer yüksek bir beklenti oluşturursak çocuklarımız bu dönemden kaynaklanan eksiklikleri kendi eksiklikleri zannedebilir. Bizim için önemli olan çocuklarımız. Pek çok formüle karşı senaryomuz var" dedi.

TELAFİ EĞİTİMİ SÜRESİ BELLİ Mİ?

MEB Bakanı Selçuk ölçme değerlendirme setleri, öğrencilerden örneklem alınarak ne kadar eksik olduğu tespit edilerek  telafi eğitiminin süresinin saptanacağını söyledi.

DERSLERİN ADI NEDEN DEĞİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk orta öğretim kurumlarında 2020-2021 eğitim yılında bazı derslerin isimlerinin neden değiştirildiğini açıkladı. MEB Bakanı Selçuk, “Doğa Bilimleri Deneyimi” dersinin ikinci dönem “ Doğa Enerji ve Enerji Dönüşümü” dersi “ Sosyal Bilimler Deney” dersinin ise “ Sosyal Bilim Çalışmaları dersi olarak değiştirilmesinin amacının öğrencilerin doğa bilimlerine olan alakalarını arttırmak ve lise döneminde alacakları fizik, kimya, biyoloji derslerine temel oluşturmak olduğunu ifade etti.

Ziya  Selçuk, "2023 Eğitim Vizyon Belgesinde geçen; 'Ortaöğretimde öğrencilerin ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun esnek modüler bir program ve ders çizelgesi yapısına geçilecek, haftalık ders çizelgesinde yer alan ders çeşitliliği azaltılacak ve dersler yüksek öğretimle uyumlu hâle getirilecektir' hedefi doğrultusunda ileri ki sınıflarda doğa bilimlerine yönelebilecek 9'uncu sınıftaki öğrencilerimizin ilgilerini uyandırmak, konu bilgilerinden ziyade temel kavramları anlamalarını sağlamak ve ileride alacakları fizik, kimya ve biyoloji derslerine temel oluşturmak üzere düzenlemeye gidilmektedir. Yeni ortaöğretim tasarımında öğrenciler üst sınıf seviyelerinde fizik, kimya ve biyoloji derslerini ayrı ayrı disiplinler halinde almaya devam edeceklerdir"dedi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 192
  • Sanane beee 4 yıl önce Şikayet Et
    Vaka 1 ken kapatıyolar 1600 ler deyken açıyolar bu ne
    Cevapla
  • Yağmur 4 yıl önce Şikayet Et
    okullar açılsın artık haksızlık ya 1. sınıflara açılıyor diğer sınıflara açılıyor
    Cevapla
  • azra 4 yıl önce Şikayet Et
    bence açılmasın zaten covid 19 var ve daha çok sitrese girerler ve bide sınava girmişler
    Cevapla
  • Şevval 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu dönem hiç açilmaz 2021'de açilir okullar biz iyi olalimda okullar açilmasin
    Cevapla
  • yaren 4 yıl önce Şikayet Et
    bence 8. sınıflar ve 12. sınıflar söylendiği gibi 1 haziranda açılmalı ama ilkokullar eylüle kadar açılmamalı bu olaydan en fazla zarar görenler 8. ve 12. sınıflar onlardan sonra anaokullarda etkilendi bu durumdan şimdi bazı velileer anaokul öğrencilerini tekrar göndermek zorundalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'daki kanlı Noel saldırganıyla ilgili sır perdesi aralandı!
Resmen açıklandı: TOKİ'den 13 bin TL taksitle 2+1 daire imkanı!