DGS sınavı ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı tarihleri açıklandı!

Üniversitelerin iki yıllık programlarından mezun olan adaylar eğitimlerini 4 yıla tamamlamak için DGS başvurularını tamamladı. 9-17 Haziran tarihinde yapılan başvuruların ardından öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı tarihleri araştırmaya başladı. Peki DGS sınavı ne zaman yapılacak? DGS sınav tarihleri açıklandı mı? İşte ÖSYM tarafından açıklanan DGS sınav takvimi...

DGS sınavı ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı tarihleri açıklandı!
DGS sınavı ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı tarihleri açıklandı!
GİRİŞ 22.06.2020 09:27 GÜNCELLEME 22.06.2020 09:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim programlarına geçmek isteyen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği DGS sınavının  tarihleri açıklandı. Lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınav tarihini yoğun olarak araştırıyor. DGS sınavı ile adaylar Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenmiş 4 yıllık lisans programlarına başvuruda bulunabiliyorlar. Peki Dikey Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM tarafından açıklanan DGS sınav takvimi detayları ve yaşanan son gelişmeler..

 

DİKEY GEÇİŞ SINAV TARİHİ

ÖSYM tarafından düzenlenecek Meslek Yüksekokulları, ön lisans ve diğer iki yıllık üniversite mezunlarının gireceği DGS sınavı 9 Ağustos’ta yapılacak.

DİKEY GEÇİŞ SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

Dikey Geçiş Sınavı, adaylar tarafından lisans programlarına yerleşmenin en kolay yolu olarak dikkat çekiyor. ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye yerleşme sınavı YKS' ye her yıl ortalama 2 milyon aday girerken. DGS’ye ise ortalama 250-300 bin aday başvuruda bulunuyor. DGS sınavında adaylara toplam 120 soru için 150 dakika süre veriliyor. Dikey Geçiş sınavına giren adaylar meslek yüksek okullarından ve ön lisans programlarından mezun oldukları bölümlere göre YÖK tarafından belirlenen lisans programlarına başvuruda bulunabiliyorlar.

 

DGS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar. 

YORUMLAR 1
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    az insafyaw
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Terör örgütünün elinden kurtarıldı! İşte Suriye'deki Deyrizor Askeri Havaalanı
Liste güncellendi! İşte benzin fiyatının en pahalı olduğu ülke! Türkiye kaçıncı sırada?