e-Okul VBS giriş ekranı: MEB Bakanlığı LGS tercih işlemleri

LGS tercihleri 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemlerinin başlamasıyla adaylar e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapacağını merak ediyor. e-Okul tercih robotu ile adaylar lise taban puanlarını, okul kontenjanlarını ve yüzdelik dilimlerini görüntüleyebiliyor. İşte MEB e-Okul VBS giriş ekranı ve LGS tercih işlemleri...

e-Okul VBS giriş ekranı: MEB Bakanlığı LGS tercih işlemleri
e-Okul VBS giriş ekranı: MEB Bakanlığı LGS tercih işlemleri
GİRİŞ 22.07.2020 12:34 GÜNCELLEME 25.08.2020 15:16

MEB Bakanlığı LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu açıkladı. Adaylar lise tercihlerini 20-29 Temmuz tarihleri arasında e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden yapacak. Adaylar lise taban puanları, yüzdelik dilimler ve okul kontenjanlarına göre tercih yapacak. e-Okul üzerinden öğrenciler okul kontenjanları ve yüzdelik dilimleri görüntüleyebiliyor.  Merkezi sınav puanıyla liselere yerleşmek isteyen adaylar en fazla 10 okul tercih edebilecek. Peki e-Okul LGS tercihi nasıl yapılacak? İşte e-Okul LGS tercih işlemi detayları ve yaşanan son gelişmeler...

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS sistemine LGS tercihleri için giriş yapmak isteyen öğrenciler ve aileler MEB tarafından uygulanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmaları gerekiyor.  Karşılarına gelen ekranda “ Veli Bilgilendirme Sistemi” bölümünü seçen kullanıcılar  öğrenciye ait istenen T.C kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla E-okul sistemine giriş yapabilir.

Giriş işleminin ardından ekrana gelen VBS güvenlik kontrolü sayfasında öğrenciye ait doğum tarihi, eğitim aldığı şube vb. bilgileri doğru cevaplandıran veliler sorunsuz bir şekilde E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapabilir.

 

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemini düzenli olarak kullanmak isteyen veliler  mobil cihazlar üzerinden uygulamaya erişim sağlayabilirler. Kullanıcılar işletim sistemlerine göre sanal marketlerden bulunan “MEB E-OKUL VBS” uygulamasını indirerek kullanabilirler.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL LGS TERCİHİ NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre lise tercih işlemleri https://e­okul.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Öğrenciler ve aileler  20-29 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirebilecek. 

2020 LGS TERCİH İŞLEMİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GİTMEK İSTEDİKLERİ OKULLAR LİSTENELECEK!

Adaylar e-Okul tercih rehberi ile eğitim almak istedikleri Fen Lisesi, Anadolu Lisesi veya Özel Program ve projeye göre öğrenci alan liselerin listesini https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden görüntüleyebilecek.  LGS tercihleri süresince Merkezi Yerleştirmeye öncelik sağlanacak. Tercih yapacak adaylar yerel yerleştirme, yaşadıkları bölgedeki okulları tercih edebilecek.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB Bakanlığı tarafından yayınlanan tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre LGS tercih sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak. İlk nakil uygulaması 10-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 17 Ağustos’ta açıklanacak. İkinci nakil uygulaması 17-21 Ağustos’ta yapılacak, sonuçlar 24 Ağustos’ta açıklanacak. İşte kılavuzda yer alan detaylı tercih takvimi;ADAYLAR KAÇ TERCİH YAPABİLECEK?

2020 LGS tercihlerinde adaylar üç ayrı alanda toplam 20 okul tercihi yapacak. Yerel yerleştirme ekranından puanla en fazla 10 okul seçilebilecek. Tercih yapacak adaylar için ilk önce yerel yerleştirme seçeneği açılacak. Bu alandan tercih yapmayana diğer alanlar açılmayacak. Yerel yerleştirme tercihi zorunlu hale getirildi.Öğrenciler; Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacak. Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar’ olmak üzere iki grupta tercihte bulunacak. Yapılacak tercihlerde adaylar aynı okul türünden en fazla üç okul seçebilecek.

MERKEZİ SINAV PUANIYLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR?

Merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından adaylar en fazla 5 tercih yapabilecek. Öğrencilerin  Fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu İmam Hatip, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde seçme imkanı bulunuyor.  Özel program uygulayan Anadolu ve Anadolu imam hatip liseleri de tercih edilebilir. Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanı eşit olması halinde öğrenciler Okul Başarı Puanı ve 6.7.8 sınıftaki yıl sonu başarı puanlarına bakılacak.

YERLEŞEMEYEN ADAYLAR NE YAPMALI ?

LGS tercihleri sonucunda sınav puanı ve yerel yerleştirme ile alan okullara yerleşemeyen öğrenciler il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvuru yapabilirler. Yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okullardaki kontenjan durumu uygun olan olanlar 4-26 Ağustos’ta komisyon tarafından yerleştirilecek. Tercihte bulunmayan veya yerleşemeyen öğrenciler Açık lise, İmam Hatip veya Meslek liseleri ile özel okullara yerleşebilecek.

E-OKULDA HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

-Sınav Puanı Görüntüleme
-Sınav Tarihi Görüntüleme
-Devamsızlık Bilgisi
-Haftalık Ders Programı
-Okul Nakil İşlemleri
- Merkezi Olarak Yapılan Sınavların Tercih İşlemleri
-Öğrencinin Aldığı Belgeler
- Şube Başarı Ortalaması

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Ümit Özdağ tutuklandı! Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı
Galatasaray'a Dinamo Kiev çelmesi!