Üniversiteler açılış tarihi! Bakanlık harekete geçti! 2020-2021 döneminde üniversiteler...

YÖK'ün üniversitelerin ne zaman açılacağı ile ilgili açıklaması milyonlarca üniversite öğrencisi tarafından araştırılıyor. MEB okulların açılacağı tarihi 31 Ağustos olarak açıklamıştı. Öğrencilerin gözü YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılacak son dakika açıklamasında. Geçtiğimiz dönem koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim olarak devam etmesi birçok öğrenciyi 2020-2021 Eğitim yılı için meraklandırıyor.

Üniversiteler açılış tarihi! Bakanlık harekete geçti! 2020-2021 döneminde üniversiteler...
Üniversiteler açılış tarihi! Bakanlık harekete geçti! 2020-2021 döneminde üniversiteler...
GİRİŞ 13.08.2020 16:32 GÜNCELLEME 13.08.2020 16:32
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak olan açıklama ile üniversitelerin açılış tarihi belli olacak. 2020-2021 öğretim dönemi için hazırlıklarını devam ettiren üniversite öğrencileri, 'Bu sene üniversiteler ne zaman açılacak?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Bilindiği gibi yaz tatilinden önce YÖK tarafından uzaktan eğitim sağlanıyordu. YKS tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte üniversite kapısından adım atmanın heyecanını yaşayacak öğrenciler de YÖK'ün açıklamasını bekliyor. Peki Üniversitelerin açılacağı tarih belli mi? YÖK'ten açıklama geldi mi? İşte detaylar...

 

 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin açılıp açılmayacağına ilişkin başta YÖK olmak üzere diğer yetkili isimlerden henüz bir açıklama gelmedi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında üniversitelerin açılacağı tahmin ediliyor. Konuya ilişkin YÖK başta olmak üzere ilgililerden açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

YÖK'TEN UZAKTAN EĞİTİM KARARI

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranının yüzde 40’a yükseltildiğini söyledi. Ayrıca örgün öğretimdeki her bir programın derslerinin en az yüzde 10’unun uzaktan verilmesi de güçlü bir şekilde tavsiye ve teşvik edilecek.

 

 

"20 Uzaktan Eğitim Merkezi'nin kurulmasıyla artık Uzaktan Eğitim Birimi bulunmayan devlet üniversitesi sistemde kalmadı" diyen Saraç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devlet üniversitelerimizin çoğunda uzaktan öğretim birimleri bulunmaktaydı. Geleceğin yükseköğretiminde dijitalleşmenin önemini gittikçe artıracağı güçlü beklentisinden de hareket ederek bütün üniversitelerimizde bu merkezlerin kurulması ve hızlı bir şekilde yetkinlik kazanması maksadıyla bugün 20 devlet üniversitemizde daha Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurduk. Böylelikle Uzaktan Eğitim Merkezi veya Birimi bulunmayan devlet üniversitemiz kalmadı. Bu merkezlerin hem uygulamalara destek veren hem de ilgili konularda araştırmalar yapan bir yapıya dönüştürülmesini sağlamayı planlıyoruz. Bu merkezlerde görevlendirilen personelin yetkinliklerini artırmak için özel bir program da uygulayacağız. Diğer taraftan vakıf üniversitelerinin tümünde de bu merkezlerin kurulması yönünde tavsiye kararı aldık."

Saraç, önümüzdeki dönemde uzaktan öğretim uygulamalarının standartlarını yeniden belirleme ve izleme çalışmalarının yapılacağını söyledi. Programların açılması ve derslerin yürütülmesine ilişkin kalite standartlarının belirlenmesi ve uygulamaların değerlendirilmesine yönelik yeni mekanizmaların kurulması, buna paralel olarak YÖK'de de ayrı bir birim kurulmasının söz konusu olduğunu aktaran Saraç, "Uzaktan öğretimle yürütülen program ve derslerde ölçme ve değerlendirme yöntemleri sadece sınavlarla değil, sürece yayılan bir şekilde kurgulanması için bir çalışma başlattık. Yükseköğretim kurumlarımızdaki uzaktan öğretim altyapısının güçlendirilmesini sağlamaya yönelik olarak TÜBİTAK ile yaptığımız ortak çalışmalar hızla devam etmekte olup bu konulardaki somut gelişmeler önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Yeni YÖK olarak yükseköğretimi tedrici olarak yeniden yapılandırmaya yönelik sonuç üreten yeni düzenleyici kararlar almaya ve kamuoyu ile paylaşmaya önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de korona virüs günlük vaka sayılarında azalma söz konusuyken bu tür önlemlerin neden almaya ihtiyaç duyulduğuna ilişkin bir soru üzerine Saraç, "Biz bu pandemi vakasının dünyada seyrine ve çeşitli ülkeleri etkilemeye başladığından itibaren ilgili ülkelerde bulunan yükseköğretim sistemlerini ve başarılı üniversitelerin durumlarını mercek altına almıştık. YÖK olarak kanaatimiz bu pandemi süreci ülkemizde çok başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Fakat bu kriz bittikten sonra pek çok sistem, bunun içinde yükseköğretim sistemleri de dahil eskisi gibi olmayacak. Biz YÖK olarak bunu görüyoruz. Dolayısıyla yeni bir dönem başlayacak ve biz bu dönemi üniversitelerimize hazırlıklı kılmak istiyoruz. Bizim ya bu süreçlere hazırlıklı olmamız lazım ya da bu süreç kapımıza dayandığı vakit günü birlik kararlar almamız lazım" açıklamasında bulundu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANIN'DAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Milyonlarca öğrenci ve veli bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Okulların 31 Ağustos'ta açılıp açılmayacağı merak konusu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kabine toplantısında bir sunum yapacağını söyledi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ve Toplum ve Salgın Bilimleri Kurulu ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, corona virüs önlemleriyle ilgili uyarıda bulundu. Bakan Selçuk, "Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda" dedi.
 
Bakan Selçuk, Twitter'dan paylaştığı mesajında “Okullar açılmasın.” demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 27
  • Gıymık 4 yıl önce Şikayet Et
    Açmayın arkadaşım akademisyenler bedavadan maaş alsın uzaktan eğitim alan öğrencide kıtabi açsın yani başında kopya çekerek sınıfı geçsin. Sonuç mu? - 0 eğitim tabi yazın bu arkadaşlar korkudan hiç eğlenceye gitmedi hiç düğüne katılmadı hiç denize plaja akmadıhep evde durdular bilinçli gençliğimiz. Açmayın hiç bir eğitim kurumunu maazallah bilinçli ve eğitimli topluma ihtiyacımız yok çünkü.
    Cevapla
  • aof 4 yıl önce Şikayet Et
    uzaktan eğitim demek açık öğretim demektir eskiden iş başvurularında aöf mezunları başvurmasın almayız yazıyorlardı. Ne hallere geldik. Bu nesile müşteri diye çalışmam da işe de almam ben.
    Cevapla
  • KURT BAKIŞLI 4 yıl önce Şikayet Et
    İtiraz var kardeşim! Cahillik yapıldı erken sürece girildi evet! Bende diyorum ki daha da cahillik yapılmasın! Yahu siz de ki rahatlığa bak ya! sanki vaka bitmişçesine açın da açın diyorsunuz! pes...
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim sadece teorik derslerde uygulanması düşünülüyor şimdi uygulama olanlar ders bölünmesi yapılacak iyide zaten yeterli hoca yok şimdi 100 öğrenci olan bir labararuvar 40 kişiye bölğnde bu ders kredşsş 4 olsa bu hocaya 16 saat demek zaten 10 /20 toplam 30 saat bu hıca girşyor zaten bşr çok üniversitede derse giren hoca fazladan giriyor yök bunu basıl çözecek
    Cevapla
  • ,...... 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir akademisyen olarak söylüyorum özellikle büyükşehirlerde üniversiteler açılmayacak. Sadece tıp diş hekimliği gibi bölümlerde eğitim sürecek.
    Cevapla
  • Burak 4 yıl önce Şikayet Et
    yav bişey bilerek konuştuğu yok daha hiçbir şey belli değil
    Cevapla
  • ::: 4 yıl önce Şikayet Et
    Diğer illere büyükşehirlerden öğrencilerin gitmesi, dediğniz şey mantıksız.
    Cevapla
  • KURT BAKIŞLI 4 yıl önce Şikayet Et
    kktc'de açılır mı? 50 ülkeden öğrenci barındırıyor içerisinde. Risk değil midir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hulusi Akar'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı! "Şakası yok" deyip açıkladı: İsrail'e karşı...
Türk savunma sanayisi Pakistan ordusuna güç katacak