Okulların açılacağı tarih belli oldu iddiası sonrası MEB'den flaş açıklama

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın iddiasına göre; yeni planlama ile 17 Ağustos günü özel okullar açılışını online, yani uzaktan eğitim olarak başlatılacak, tam açılışını 21 Eylül tarihinde gerçekleştirecek. Devlet okulları da 31 Ağustos'ta online, yani uzaktan eğitim ile başlayacak, 21 Eylül’de de geçmişte olduğu gibi normal eğitim sistemine geçecek. Haberin ardından MEB'den bir açıklama yapıldı.

Okulların açılacağı tarih belli oldu iddiası sonrası MEB'den flaş açıklama
Okulların açılacağı tarih belli oldu iddiası sonrası MEB'den flaş açıklama
GİRİŞ 11.08.2020 23:21 GÜNCELLEME 12.08.2020 08:37
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

İşte Muharrem Sarıkaya'nın o yazısı;

 

"Özel okulların hafta başında açılmasının beklendiği bir sırada Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni bir "açılım modeli" tartışması başladı.

Daha öce yapılan planlamaya göre, gelecek hafta başı, 17 Ağustos pazartesi günü özel okulların, 31 Ağustos pazartesi tarihinde de devlet okullarının açılması hedeflenmişti.

 

Görünen o ki Kovid-19 vaka sayısının artışı Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni bir planlamanın yapılması üzerinde yeni bir çalışmaya neden olmuş, bunun üzerinde yeni bir tartışma başlamış.

Aktarıldığına göre yeni planlama ile 17 Ağustos günü özel okullar açılışını online, yani uzaktan eğitim olarak başlatılacak, tam açılışını 21 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bu durum 31 Ağustos’ta açılması planlanan devlet okulları için de geçerli olacak.

Devlet okulları da 31 Ağustos'ta online, yani uzaktan eğitim ile başlayacak, 21 Eylül’de de geçmişte olduğu gibi normal eğitim sistemine geçecek.

Okullara bu süre içinde hazırlık yapma ve yeni sisteme adapte olması için zaman tanımak amacıyla bu tartışmanın yapıldığı, Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra Bilim Kurulu'nda bu alanda görevli bilim insanlarıyla da konunun görüşüldüğü belirtildi.

Sağlık Bakanı'nın bu konuda bir açıklama ile Bilim Kurulu'nun online eğitime bir süre daha devam edilmesine yönelik tavsiyesini dile getirmesi, Milli Eğitim Bakanı'nın da ardından tarihlere ilişkin verileri açıklamasının ele alındığı da ileri sürüldü.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de bu sabah Habertürk’teki Gün Başlıyor programında her tarafın bu denli açık olduğu bir dönemde okulların kapalı kalmasının izah edilemeyeceğini belirtmiş, bir sistem üzerinde çalışıldığından söz etmişti.

Prof. Dr. Özlü, "Okullar bir defa yapılan ve 3 saat süren düğün, nişan törenlerine benzemiyor; 26 milyon çocuk hafta içi her gün 5 saat sürekli bir arada bulunmak zorunda kalıyor" dedi.

Bunun için haftanın 2 günü, yani Pazartesi-Perşembe bir grubun, Salı-Cuma da diğer grubun eğitim alması, arada kalan bir günün de sınıfların dezenfeksiyonuna ayrılması gibi bir formülün de geliştirilebileceğinden söz etmişti.

Görünen o ki açılışın online olarak yapılmasının ardından uygulanacak diğer modeller de tartışılacak."

MEB'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bilim Kurulu 12 Ağustos Çarşamba günü toplanacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 102
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bilim kurulu karar versin.
    Cevapla
  • Süleyman Askerî 4 yıl önce Şikayet Et
    MEB bütün senaryolara göre gereken planlama ve altyapı çalışmasını yapmış durumda. Virüs yayılma hızına göre bilim kurulunun önerileri dikkate alınarak en uygun plan devreye sokulacak. Burada öğretmen şöyle istiyor veli böyle istiyor kaygısı güdülmez. Toplum sağlığı ve güvenliği neyi gerektiriyorsa o yapılır. Buna karar verecek kadar devlet aklımız var çok şükür...
    Cevapla
  • Vay be 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiçbirşey anlamassin öğret men
    Cevapla
  • Ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulların, özellikle de özel okulların koronavirüsle mücadele şartlarını en iyi şekilde sağlayacağını düşünüyorum. Özel okul işletmeciliği de kantincisinden, öğretmenine, servisçisine yüzbinlere ekmek kapısı olan bir sektör. Düşünün ki bu sektör bitti hepsi battı. Pandemi sonrası oluşabilecek kaosu düşünebiliyor musunuz. Bu kez her şey normal olsa bile milli eğitim okullarında bir yığılma olacak. İşsiz öğretmen sayısını bir düşünün.. Yok illa ki okullar kapalı kalacaksa bu sektörün ayakta tutulması lazım. Kaynak nasıl sağlanır bilemem belki öğretmenlere verilen ek ders ücretleri buralara aktarılabilir.
    Cevapla
  • -kuki- 4 yıl önce Şikayet Et
    çok cahilsniz,ogretmene ek ders odenmiyor.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı kendini bilmezler öğretmenleri yatmakla tatil yapmakla yatarak maaş almakla eleştirmiş. Aslında böyle düşünenlere çok şey söylenir ama söylesende anlamazlar kalın kafalılar.Ama en güzeli şunu söylemek . Sende öğretmen olsaydın önüne geçenmi oldu? Öğretmenlik öğretmen olanlara altin tepside gelmiyor ey kalın kafalılar . Öğretmen olana kadar kaç sınavdan geçiliyor bilmiyorsunuz ? haddinizi bilin kapatın çenenizi...
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha alıngan,eleştiriye dayanamayan, psikolojik destek alması grreken bir sözde öğretmen...
    Cevapla
  • Huseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi öğretmenler varsa açılmasın bence de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den savaş sinyali: İstenirse bu gece savaşırız
Dünyayı nükleer savaşa sürükleyen liste! İşte ülke ülke Ukrayna'ya yapılan yardımlar...