Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? 2020 ücretli öğretmen maaşları ne kadar?
2020 - 2021 Eğitim Öğretim yılı için e-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Peki ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?
Yeni eğitim öğretim döneminde öğretmen eksikliği yaşanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Pandemi nedeniyle özel önlemler ve yöntemler dahilinde gerçekleştirilecek olan ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden kolayca yapılabilecek. Peki ücretli öğretmenlik şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak?
2020-2021 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Ücretli öğretmenlik için başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan linke tıklamaları gerekiyor. Bir sonraki ekranda eğitim bilgileri bölümü karşılarına gelecek. Bu kısımda formasyon, köy okullarında çalışma isteği, emeklilik durumu, yurtdışı eğitim durumu gibi eğitim bilgilerinden kendileriyle ilgili kısımları seçecek, işaretleyecek olan ücretli öğretmen adayları kaydet ve ilerle diyerek sonraki aşamaya geçecekler. Daha sonra ise il, ilçe, branş gibi tercihler karşılarına çıkacak. Kendilerinden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde dolduran ücretli öğretmen adayları görevlendirildikleri takdirde mezuniyet belgelerini ilçe veya il milli eğitim müdürlüğüne ibraz edecekler. O aşamaya kadar herhangi bir belge istenmiyor.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
a. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.
b. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor.
c. Kamusal haklardan yoksun olmamak gerekiyor.
d. Öğretmenlik yapmasına engel sağlık ve akıl sorunu olmaması gerekiyor
e. Başvuran Erkek adaylar için askerlik yapmış, yapıldı sayılmış , henüz yapmamış ya da tecilli olması gerekmektedir.
f. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıma zorunluluğu bulunmaktadır.
g. Başvuran adayların Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması gerekiyor.
h. Ücretli öğretmenlik için KPSS puanı şartı bulunmamakta.
j. Başvuran adaylar için ücretli öğretmenlik için formasyon şartı yok fakat formasyonu olan kişi olmayan kişiye göre daha avantajlı olabilir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI
Ücretli öğretmenlik maaşı 2020 yılında bir miktar arttı. Ücretli öğretmenlik maaşları ders saatine göre 16 TL aldıkları için ortalama olarak aylık 2.000 TL tutarından bir maaş almaktadırlar. Ücretli öğretmenlikte belirli bir saati aştıktan sonra Asgari Geçim İndirimi de hesaba katılacağını hatırlatalım. Ücretli öğretmenlik maaşları her ayın 1-15 arası yatırılmaktadır. Ek ders ücreti de almamaktadırlar.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞ HESAPLAMA
Ücretli öğretmen maaşı hesaplama yöntemi için bir örnek verelim:
Haftada 25 saat derse girdiniz. 4 haftada 25 saat derse girdiğinizi hesaplarsak aylık 100 saat derse girmiş olursunuz. 100 saat ders için 14 gün SGK prim günü yapar ve brüt 2044,85 TL, net 1699,99 TL ücret alırsınız.
GİRİLEN SAATE GÖRE MAAŞ
Bir ücretli öğretmen, girdiği ders basına maaş ödemesi alır. Öğretmenlerin aylık girdiği ders sayısı hesaplanır ve ders sayısına göre her ay öğretmenlere maaş ödemesi yapılır.
-
Gündüz ek ders ücreti: 17,22 TL
-
Gece ek ders ücreti: 18,45 TL
-
Özel eğitim ek ders ücreti: 21,54 TL
-
Takviye kursu ek ders ücreti: 34, 45 TL
ANAOKULU ÖĞRETMENİ MAAŞI
Anasınıfı öğretmeni maaşı ortalama 2490 TL olarak hesaplanmıştır. En düşük olarak 2020 TL en yüksek ise 3130 TL almaktadırlar.
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ MAAŞLARI
Okul öncesi öğretmenliği maaş durumu merak edilenler arasındaydı. Okul öncesi öğretmeni maaşı ortalama 2750 TL olarak hesaplanmıştır. En düşük 2020 TL olurken en yüksek ise 3610 olarak belirlenmiştir.