EBA öğrenci hesabı giriş: EBA şifre alma yöntemi: Uzaktan eğitim ders tekrar saatleri

EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? sorusunun yanıtı uzaktan eğitim ile ders almaya başlayan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Ders saatlerini takip etmek isteyen öğrenciler EBA öğrenci giriş ekranı araması yapıyor. EBA üzerinden yayınlanan dersleri görüntüleyebilmek için EBA şifre oluşturma işlemini gerçekleştirmek gerekiyor. Peki EBA şifresi nasıl alınır? İşte EBA öğrenci giriş ekranı

EBA öğrenci hesabı giriş: EBA şifre alma yöntemi: Uzaktan eğitim ders tekrar saatleri
EBA öğrenci hesabı giriş: EBA şifre alma yöntemi: Uzaktan eğitim ders tekrar saatleri
GİRİŞ 04.09.2020 09:15 GÜNCELLEME 04.09.2020 09:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 EBA öğrenci giriş ekranı uzaktan eğitim ile dersleri takip etmek isteyen öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. EBA üzerinden işlenen dersleri görüntülemek isteyen öğrencilerin şifre oluşturma işlemini tamamlayarak derslere erişim sağlayabiliyor. İlk defa şifre oluşturma işlemi yapacak öğrenciler velilerin telefonuna gönderilen şifre ile EBA öğrenci girişi yapabiliyor. EBA TV ile geçtiğimiz 2019 yılından kalan eksik konu ve kazanımlar 3 haftalık süre boyunca verilen online derslerle kapatılmaya çalışılacak. Peki EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için EBA şifre oluşturma ve EBA öğrenci giriş ekranı...

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

31 Ağustos’ta başlayacak uzaktan eğitim süreci 3 hafta boyunca sürecek. 18 Eylül tarihine kadar devam edecek uzaktan eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konular derslerde işlenecek. EBA’ya öğrenciler T.C kimlik numarası ve kendi oluşturabilecekleri şifreyle giriş yapabilecek. İşte 2020  EBA Öğrenci giriş ekranı 

 

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA DERS PROGRAMI BELLİ OLDU

31 Ağustos'ta başlayacak uzaktan eğitim ders programı belli oldu. Ders programı açıklandığında aşağıda bulunan adres üzerinden İlkokul, ortaokul ve lise ders programlarını görüntüleyebilirsiniz.

EBA İLKOKUL DERS PROGRAMI

EBA ORTAOKUL DERS PROGRAMI

EBA LİSE DERS PROGRAMI

EBA DERS PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ

EBA ŞİFRE OLUŞTURMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin EBA şifresi almak için iki yöntemi bulunuyor. İlk seçenek, öğrenciler e-Okul bilgileri ile sisteme giriş yaparak  bundan sonra kullanmak üzere EBA şifresi oluşturuyor. İkinci seçenekte öğrenciler veli veya öğretmen yardımıyla şifre alma işlemi yapabiliyor. 

1- Veli e-Devlet şifresi ile EBA’ya giriş yapar ve EBA öğrenci giriş şifresi alır.

2- Öğretmen e-Devlet veya MEBBİS bilgileri ile EBA’ya giriş yapar ve giriş şifresi alır. 

EBA ŞİFRESİ UNUTANLAR DİKKAT!

EBA hesabı giriş şifresini unutan öğrenciler, “EBA Hesabı ile Giriş Yap” bölümünün hemen üzerinde bulunan “Şifremi Unuttum” işaretini seçerek, TC kimlik numarası ve doğrulama yöntemiyle yeni şifre edinebilirler. İşte adım adım şifre yenileme işlemi;

"EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle.

Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıkla.
TC Kimlik Numaranı gir.
Bir doğrulama yöntemi seç.
e-Postayı seçtiysen:
Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).
e-Postana gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.
Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

EBA NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA DERSLER SAYFASI NEDİR?

“Dersler” sayfası, EBA'da yer alan ders içeriklerin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde, bütün sınıf seviyelerine ve derslere ait içerikler, MEB müfredat yapısına uygun bir şekilde listelenir. Seçilen sınıf seviyesindeki bir dersin sayfasında; dersin üniteleri, kitabı, kütüphane içerikleri ve ünite testleri yer alır. Ünitelerin içinde ise konuları ve alt konuları görebilirsin. Dilersen “Tüm Dersler” düğmesine tıklayarak farklı okul türlerine ait ders içeriklerine de erişebilirsin.

YORUMLAR 2
  • aaa 4 yıl önce Şikayet Et
    ders tanımlanamıyor
    Cevapla
  • ssss 4 yıl önce Şikayet Et
    valla olmuyor yaa cok ugrastık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Terörist Duran Kalkan ABD ve İsrail'in planını anlattı: Bizim için büyük fırsat
IMF’ye Borç Lideri Ülke Belli Oldu! Türkiye'nin Borç Durumu Nasıl?