Üniversiteler böyle açılacak! YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklaması
Son dakika açıklama: YÖK Başkanı Yekta Saraç, pandemi döneminde üniversitelerde uygulanacak olan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Son dakika açıklaması: Üniversitelerde eğitim için belirsizlik devam ederken YÖK Başkanı Yekta Saraç konuyla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde alınacak corona virüs tedbirlerine yönelik hijyen kriterlerini belirledi.
Kılavuza göre, eğitim ve öğretim süreçlerinde, salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalarda yetki üniversitelerin ilgili kurullarında olacak.
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı
VAKA VE TEMASLI DURUMUNDA NE YAPILACAK?
Kılavuzda üniversite yerleşkeleri içerisinde pozitif vaka saptanması durumunda “temaslılar” ve “yakın temaslıların” tespit edilerek ilgili sağlık birimlerinin bilgilendirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Yakın temaslıların hemen izole edilmesi bilgisine yer verildi.
MASKE KULLANILACAK, ORTAMLAR SIKÇA HAVALANDIRILACAK
Kapalı alanlarda bulunan herkesin sürekli maske kullanımı sağlanmalıdır. Birlikte yapılan aktivitelerde yakın mesafede olunması gerekli ise maskeye ilaveten ayrıca yüz siperliği de kullanılmalıdır. Ortak kullanılan mekanlarda mümkün olduğunca klima veya vantilatör kullanılmamalı, ortamlar sıkça havalandırılmalıdır.
KİŞİSEL HİJYEN VE ORTAK KULLANILAN ALETLERİN DEZENFEKSİYONU
Kampüse gidiş ve gelişlerde faydalanılan toplu taşıma veya servis araçlarında mutlaka maske takılacak.
Mikroskop, bilgisayar ve T-cetveli gibi ortak kullanılan aletler, kullanım bittikten hemen sonra zarflı virüslere etkili, materyal uyumu olan dezenfektanlar ile temizlenecek ve temiz olarak saklanacak.
Öğrencilere ve tüm personele yönelik, bilgisayar, laboratuvar cihazları, telefon ve masa benzeri ortak kullanımı zorunlu cihazları kullanmadan önce ve sonra dezenfekte etmeleri gerektiğini hatırlatıcı afişler hazırlanarak uygun yerlere asılacak.
DERSLİKLERDE 4 METREKAREYE 1 KİŞİ ÖNERİSİ
Kampüs içerisindeki derslik, kütüphane, laboratuvar, yemekhane, spor tesisleri gibi ortak kullanım alanları periyodik olarak temizlenecek, ortak kullanılan alanlarda kişi sayısı azaltılacak.
Dersliklerde 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sınıf ve dersliklerin kapasitesinin belirlenecek, oturma düzeninde kişiler arası en az 1 metre mesafe korunacak.
Derslik girişinde o dersliğin maksimum öğrenci kapasitesini belirten bilgileri içeren görsel materyallere yer verilmeli, oturma düzeni ve mesafeleri de önceden ayarlanmış olmalı.
Kılavuzda ayrıca “Dersin niteliğine göre öğrencilerin yüksek sesle konuşma, şarkı söyleme gibi faaliyetlerinin de olduğu durumlarda fiziki mesafe düzenlemesinin en az 1,5-2 metre olacak şekilde uygulanması daha uygun olacaktır. Damlacık oluşturması nedeniyle şarkı söyleme koro çalışması, tiyatro provaları gibi yüksek sesle yapılan aktiviteler için küçük derslikler ve sınıflar yerine büyük salonlar tercih edilmelidir” şeklinde tavsiyelerde de bulunuldu.
-
Mümtaz 4 yıl önce Şikayet Etyurtlar sorunlu olacağından öğrenciler kendi memleketinde üniversitede okusunBeğen
-
VELİ 4 yıl önce Şikayet EtÖnerim dışarıda başka üniversitede okuyan öğrencilerin bu hastalıklardan dolayı kendi memleketindeki üniversitede okusun.Beğen
-
Cuma DEMİRAĞ 4 yıl önce Şikayet EtCorona dan dolayı yurtlar çok sıkıntılı olabilir ayrıca durumu iyi olmayan aileler ev tutsa bu masrafın altından kalkamaz bu işin şakası yok kiminin vucudu bu hastalığı kaldırır ama çoğu insanda bu hastalıktan kurtulamaz onun için dışardaki üniversitede okuyan öğrencileri kendi memleketlerindeki üniversitede isteğe bağlı olarak okumaları için bu hastalıktan dolayı hak tanınsın.Beğen
-
Veli 4 yıl önce Şikayet EtEşim kalp hastası kendim astım üniversite açılırsa bizler napıcaz eşim idari izinli şuanda kendimizi nasıl koruyacağız lütfen bu durumda olan çok insan var önce sağlıkBeğen Toplam 2 beğeni
-
Mahiiiirrrr 4 yıl önce Şikayet EtYeri geliyor bir ders 250 kişiyle yapılıyor ,Nereye sığdıracaksın , mühendislik fakültelerinde bazı derslerden 3 defada zor geçilir , her yer beden eğitimi spor bölümü değil.Elektromanyetik Teori, Diff. denklemler , Kontrol sistemleri , Sinyaller Sistemler dersinden 1 defada geçen çoğu üniversitede 1 elin parmaklarını geçmez , cidden ağır dersler .Beğen Toplam 5 beğeni