2020 KPSS önlisans sonuç tarihi: KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans sınav sonuçları için memur adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. 2 yıllık üniversite mezunları 25 Ekim’de düzenlenen KPSS önlisans sınavına katıldı. ÖSYM, düzenlediği merkezi sınavın sonuç tarihini yayımladığı takvim ile duyurdu. Peki 2020 KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020 KPSS önlisans sonuç tarihi: KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
2020 KPSS önlisans sonuç tarihi: KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 20.11.2020 17:36 GÜNCELLEME 20.11.2020 17:36

Devlet kadrolarındaki iş fırsatını kaçırmak istemeyen meslek yüksek okulu mezunu adaylar KPSS önlisans sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından tercih maratonu başlayacak. KPSS önlisans sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adayların başvuru yapabileceği kadro ve pozisyonlar tercih tablosuna göre belli olacak. ÖSYM’nin yayımladığı sonuç takvimine göre sınav sonuçlarının açıklanmasına kısa bir zaman dilimi kaldı. T.C kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM sonuç açıklama sisteminden KPSS önlisans sınav sonuçları öğrenilecek. Peki KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 KPSS önlisans sınav sonuç tarihi!

 

 

KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇ TARİHİ!

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre KPSS önlisans sınav sonuçları 26 Kasım Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını aşağıda bulunan adresten veya sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulayabilirler.

 

 

Önlisans sınav sonuçları için herhangi bir belge basılmayacak ve adayların adreslerine sonuçlar gönderilmeyecek. Sınava katılanların, testlere verdikleri doğru ve yanlış cevapları ile KPSS puan türünden yaptıkları puanlar sonuç bölümünden öğrenilecek.

2 yılda bir düzenlenen KPSS önlisans sınav sonuçları adaylar için 2 yıl süre boyunca geçerli olacak. Yeni bir sınav gerçekleşmemesi halinde adaylar bir sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar aldıkları puanlarla yerleştirme yapabilecek. ÖSYM’nin geliştirdiği mobil uygulamadan veya Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sonuçlar öğrenilebilir.

KPSS ÖNLİSANS SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te,doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir. 

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP)
hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.


Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

KPSS önlisans tercih tarihleri ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasıyla belli olacak. Yayımlanan kılavuza göre adaylar belirlenen kriterlere uygun olarak tercih edecekleri kurumları belirleyecek.  Tercihler kılavuzda belirlenen şartlara göre  internet üzerinden yapılacak. Kamu kadrolarında ilk defa atanacaklar için A ve B grubu olarak iki seçenek mevcuttur. 

A Grubu kadrolar bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanabilir.

B Grubu kadrolar kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2 milyar TL’lik GSS borcu silinecek
Sır perdesi aralandı: Esed rejimini deviren operasyonun detayları ortaya çıktı!