GİB uzman yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Ertelenen sınavla ilgili açıklama...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde çalışacak 1000 gelir uzmanı yardımcısı alımı için 12 Aralık tarihinde yazılı sınav yapılacaktı. Yapılan açıklamayla GİB uzman yardımcılığı sınavının ertelendiği duyuruldu. Peki GİB uzman yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak?

GİB uzman yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Ertelenen sınavla ilgili açıklama...
GİB uzman yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Ertelenen sınavla ilgili açıklama...
GİRİŞ 07.12.2020 17:46 GÜNCELLEME 07.12.2020 17:46

12 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek Gelir Uzman Yardımcılığı giriş sınavı ileri bir tarihe ertelendi. Dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler mezunlarının katılacağı sınavla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.  Yazılı sınav sonucu 100 üzerinden 70 puan ve üstü alan adaylar o il için atama yapılacak kadrosu sayısının iki katı aday sözlü sınava katılacak.  Peki GİB uzman yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi bünyesinde çalışacak personelin belirleneceği sınavla ilgili gelişmeler…
 
GİB UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
 
Gelir İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada “ Başkanlığımızca 12 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olan Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavının yazılı bölümü, Covid-19 salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sınavın yapılacağı tarih Başkanlığımız internet sitesinde (https://www.gib.gov.tr)  daha sonra duyurulacaktır.” ifadeleri yer aldı. 

 

 

Henüz ertelenen sınavın yeni tarihleri belli olmadı. Konuyla ilgili bir gelişme yaşandığında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
 
GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVI NASIL YAPILACAK?
 
Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.

 

 

Giriş sınavının yazılı bölümü test usulü gerçekleştirilecek olup, sınav konularına aşağıda yer verilmiştir.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi;

Hukuk Grubu; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk,

Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler).

İktisat Grubu; Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar.

Maliye Grubu; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları.
Muhasebe Grubu; Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap.
 
SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?
 
Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; yerler itibarıyla, adayların başvuru sırasında tercih ettikleri il dikkate alınarak en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, o il için atama yapılacak toplam kadro sayısının iki katı aday sözlü sınava çağırılacaktır. Ayrıca, son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağırılacaktır.
 
 Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, sınav kurulu başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır.
 
-Giriş sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.

 Giriş sınavı sonuçları, sınav kurulunca, giriş sınav puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar asil aday belirlenir.

 Ayrıca başarılı olmak şartıyla giriş sınavında ilan edilen yerlerdeki kadronun %25’ ine kadar yedek aday belirlenir.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cevdet Yılmaz'dan en düşük emekli maaşı açıklaması: "Çalışması Ocak'ta gerçekleşir"
ABD, Ayn el-Arab'da üs kuracak mı? Pentagon'dan açıklama geldi