Enerjisini kendi üreten kampus
Harran Üniversitesi'nin, 22 bin dönümlük arazi üzerine inşaatı süren üç fakülte bulunan Osmanbey Kampusu, en temiz ve en ekonomik kampus olma yolunda.

Pervin Kaplan
Harran Üniversitesi'nin, 22 bin dönümlük arazi üzerine inşaatı süren ve yüzde 20'si tamamlanarak üç fakültesini taşıdığı Osmanbey Kampusu, en temiz ve en ekonomik kampus olma yolunda.
Kampusun belirli bölümleri güneş enerjisi ile çalışan lambalarla aydınlatılıyor. Yine gündüzleri güneş, geceleri de rüzgar ile çalışan bir tribün Mühendislik Fakültesi'nin çevre aydınlatılmasında kullanılırken, kampusun evsel atık sularını arıtmak için arıtma tesisinin yapımına da başlanmış.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, 'Üniversiteler bulundukları kentlere hem estetik hem de teknoloji açısından ışık tutmalı'diye konuşuyor. Güneş enerjisi konusunda çalışmalar yapmak üzere Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kurduklarını anlatan Mutlu, 'Hem güneş hem de rüzgar enerjisinden yararlanmak için çalışıyoruz' diye konuşuyor.
Hidrojen ve güneş enerjisi
Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Yeşilata merkezin yaptığı en önemli çalışmanın yüzyılın enerjisi olarak kabul edilen hidrojen ile güneş enerjisinin birlikte kullanımını sağlayacak proje olduğunu belirtiyor.
-
Ali Eren 17 yıl önce Şikayet EtBaşörtüsü Engel olmasın. O Güneş panellerinin Güneş almasına. Eğer bazı üniversitelere desek bunu Kopya çekerler benzeri böyle bir yorum yapsalar şaşırmayız :) :):) Şu bizim Rektör ! diye adlandırdığımız adamlar. Ne komikler yaw aynı corc buş gibi :)Beğen
-
tahir mutlu 17 yıl önce Şikayet EtHelal olsun... Bize boyle rektörler lazım..Azıcık kaynakla bu işleri başaran imkan verilse kimbilir neler yapar..Darısı ODTU,Bogaziçi,İTÜ nün başına diyorum..Oralara da böyle bir rektör gelsin..Trilyonlarca kaynak hortumlanıyor bu üniversitelerde kimse farkında değil!!İş yapacak rektör istiyoruz....Beğen