2020/1. dönem bekçilik sınavları ne zaman yapılacak? MEB açıkladı: Sınavlar ertelendi!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 16 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek Çarşı ve Mahalle bekçiliği yazılı sınavları koronavirüs sebebiyle ertelendi. Sınav tarihinin değişmesiyle birlikte adayların sınava katılacakları sınav giriş yerlerinin ilan edileceği tarih belli oldu. Peki 2021/1. dönem bekçilik sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB tarafından açıklanan yeni sınav tarihi…

2020/1. dönem bekçilik sınavları ne zaman yapılacak? MEB açıkladı: Sınavlar ertelendi!
2020/1. dönem bekçilik sınavları ne zaman yapılacak? MEB açıkladı: Sınavlar ertelendi!
GİRİŞ 07.01.2021 17:11 GÜNCELLEME 07.01.2021 17:26

Bekçi olmak isteyen adayların katılacağı bekçilik sınavlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bekçi adayları normal şartlarda sınavlara 16 Ocak 2021 tarihinde katılacaktı. Milli Eğitim Bakanlığı Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavının sokağa çıkma kısıtlamalarının devam etmesi sebebiyle ertelendiğini duyurdu. Sınava hazırlıklarını sürdüren adaylar için yeni sınav tarihleri belli oldu.  Adaylar sınav giriş belgelerini 13 Ocak 2021 tarihinden itibaren MEB’in resmi internet sitesinden alabilecek. Sınavda adaylara 5 seçenekli toplam 100 soru yöneltilecek. Bu soruların cevaplanması için 120 dakika süre tanınacak. Peki 2020/1. dönem çarşı ve mahalle  bekçilik sınavları ne zaman yapılacak? İşte yeni sınav tarihleri..

 

BEKÇİLİK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada “ 16 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılacak olan 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı, koronavirüs (Covid-19) salgınının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler doğrultusunda hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamalarının devam etmesi nedeniyle 20 Ocak 2021 Çarşamba günü, saat 14.00’te gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

 

SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

2020/1 dönem bekçilik yazılı sınavına katılacak adaylar sınav giriş adreslerinin belli olacağı sınav giriş belgelerini 13 Ocak 2021 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden veya aşağıda bulunan adresten direkt olarak sorgulayabilir.

BEKÇİLİK SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı
kullanılacaktır. Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava bandajı çıkarılmış şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik
numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. 

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate
alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında;

[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. 

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Bakan Güler'den Suriye açıklaması
Asgari ücret ve en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı belli oldu