Üniversiteler ikinci dönem açılacak mı? YÖK Başkanı açıkladı! Okulların ardından...

Üniversite eğitimlerini yüz yüze almak isteyen önlisans ve lisans öğrencileri bahar dönemi öncesi araştırmalara başladı. MEB Bakanlığı okulların açılması için 15 Şubat tarihine dikkat çekti. YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversitelerin açılabilmesi için Sağlık Bakanlığından tavsiye görüşü alacaklarını ifade etti. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte ikinci dönemle ilgili yapılan önemli açıklama!

Üniversiteler ikinci dönem açılacak mı? YÖK Başkanı açıkladı! Okulların ardından...
Üniversiteler ikinci dönem açılacak mı? YÖK Başkanı açıkladı! Okulların ardından...
GİRİŞ 24.01.2021 17:16 GÜNCELLEME 24.01.2021 17:16
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Milyonlarca üniversitelinin gözü kulağı yüz yüze eğitim için alınacak karara çevrildi. Aşılama çalışmalarında akademik ve idari personelin öncelikli olması akıllara üniversiteler açılacak mı? sorusunu getirdi. YÖK’ten daha önce yapılan açıklamada 2 yıllık ve 4 yıllık Yükseköğretim Kurumlarında yüz yüze verilen eğitim faaliyetlerinin en kısa sürede başlatılabilmesi için aşılama programına dahil edilmesini iştemişti. Sağlık Bakanlığı ise bu talebi uygun görerek akademik personelin 2. aşamada aşılanmasına karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2. dönemin başlayacağı 15 Şubat tarihinde yüz yüze kademeli olarak geçilmesiyle ilgili adımlar atılmaya başlandı. Bu karar ile birlikte 2020 yılının Mart ayından beri uzaktan eğitimi online olarak sürdüren üniversiteler için alınacak karar merak konusu oldu. İkinci dönem YÖK uygulanması düşünülen senaryolar üzerinde çalışıyor. Peki ikinci dönem (bahar) üniversiteler açılacak mı? İşte yapılan yüz yüze eğitim açıklaması…

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN GÖRÜŞ ALINACAK!
 
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversite öğrencilerinin en önemli gündemi hakkında önemli ipuçları verdi. Üniversitelerin açılmasıyla bütün illerde hareketlilik yaşanacağını vurgulayan Saraç, üniversitelerin birbirinden farklı imkan ve şartlara sahip olduğunu söyledi.

Üniversitelerin açılmasının risk oluşturup oluşturmayacağının kararının Sağlık Bakanlığı tarafından verileceğine dikkat çeken Saraç “ Bakanlığın görüşlerini ikinci dönem için de ilerleyen süreçte alacağız” ifadelerini kullandı.  Açıklamalar sonrası farklı imkanlara sahip üniversitelerde değişiklik gösterecek uygulamalar yapılabileceği gündeme taşındı.

Üniversitelerin akademik takvimleri değişiklik göstermekle birlikte genellikle bahar dönemleri Şubat-Mart ayları arasında başlamaktadır. Bu süre göz önünde bulundurulduğunda üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilmesi veya online eğitime devam edilmesi kararının kısa süre içinde alınması bekleniyor.
 
HANGİ SENARYOLAR UYGULANABİLİR?
 
Yükseköğretim Kurumuna  bağlı üniversitelerde öncelikli olarak mesleğe yönelik uygulamalı fakültelerin açılması gündemde. Okullar yüz yüze eğitime geçerken ilk açılan kademelerden birisi uygulamalı meslek liseleri olmuştu.
 

Diğer bir seçenek ise 2020 yılında yapılan YKS sınavı sonrasında üniversite kazanan 1. sınıf öğrencileri geliyor. Öğrencilerin kampüsü, okullarını ve üniversitelerini tanıması sebebiyle birinci sınıfların açılmasına sıcak bakılıyor.
 
Üniversite eğitimlerinin son yılında olan ve yaklaşık 1 senedir uzaktan eğitim alan 4. sınıfların mezun olma işlemleri, staj çalışmaları, bitirme projeleri ve tez işlemleri için yüz yüze eğitime başlaması masada duran diğer bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI!
 
Türkiye’de 13 Ocak Çarşamba günü aşılamaya Sağlık çalışanları başta olmak üzere başlandı.  Öncelikli gruplar olmak üzere 800 bin aşkın sağlık personeli aşılandı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günde ortalama 1,5-2 milyon doz aşı yapma imkanın olduğunu açıkladı. İlk etapta sağlık çalışanları ve eczane çalışanlarının aşılama işlemleri tamamlanmasıyla yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalışanlar aşı vurulacak. 65 yaş üstü vatandaşların aşılanmasıyla süreç devam edecek.


 
2. aşamada ise hizmetin sürdürülebilmesi için Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kritik görevlerdeki kişiler, Zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı Cezaevleri, eğitim sektöründe çalışan öğretmen ve öğretim üyeleri, gıda sektörü çalışanları, taşımacılık sektöründe faaliyet gösterenlere aşı vurulacak. 
 
UZAKTAN EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜREN ÜNİVERSİTELER!

 

 

YORUMLAR 44
  • leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    ben Okan Üniversitesi 4. sınıf öğrencisiyim..ilk dönem okullar açıldı sonra tekrar pandemi artınca geri kapatıldı..Kapatılması sorun çünkü biz yurtta kalacağız diye tüm yılın ücretini istiyorlar,öğrenciler ordan oraya sürüklenip duruyor..BU da masraf demek tabi ki..Ben yurtta kalıcam diye aileme bir sürü masraf yaptırdım sonra bi ay geçmeden okullar yine tatil oldu..Zaten sistemden dolayı kaç yaşına kadar ailemize yük oluyoruz bir de böyle durumlar oluşunca insan kendini daha kötü hissediyor..OKULLAR bu dönemde açılmamalı,özelikle üniversiteler..Ben şehir değişikliği yaparken bile yol parası veriyorum ve benim ona bile gücüm kalmadı aryık
    Cevapla
  • hülya 3 yıl önce Şikayet Et
    şöyle diyeyim, maske ile, bence virüsten korunmak imkansız. illaki o kişi yakalanacak. coronaya. aşılma, tüm halk olursa, sorunsuz bir şekilde. corondan kurtuluruz. sadece öğretim görevlileri ve idari personelin aşılanması ile bu iş çözülmes. peki öğrenciler ve halk ne olacak. öğrenciler, yurdun her tarafına akın edecek, üniversitelere, ve hastalık acayip bir hız ile herkese yayılacak. ve ondan sonra insanlar acaip birşekilde, bir kuş gibi ölecek. bahar dönemi uzaktan olmalı. taki tüm aşılamalar bitene kadar. ve sonuç alınana kadar.
    Cevapla
  • fahrettin 3 yıl önce Şikayet Et
    valla bana sorarsanız, bahar dönemi de üniversitler uzaktan olmalı, zaten üniversitler, uzaktan eğitime şimdi çok iyi adapte olmuş. sadece öğretim görevlilerinin idari personelin aşılanması ile, olmaz. peki öğrenciler, aileleri, halk ne olacak. güçmen kuşlar gibi, öğrenciler yurdun hertarafına gidip glecekler, ve devletimizin yakaladığım, şimdiki potansiyel, corona her yere acaip birşekilde yayılacak, ve halk kuş gibi ölecek, kimse bunu istmemz. bahar dönemi uzaktan olmalı. 2021. bahar dönemi. biraz mantıklı olmak lazım
    Cevapla
  • Hitü 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite öğrencileri çocuk değil maskeye mesafeye uyacak yaştalar anasinifi ogrencileriyle karıştırmayın
    Cevapla
  • Sherlock 3 yıl önce Şikayet Et
    Git 4 kişilik yurtta maskeyle uyu o zaman hadi bakalım, tek taraflı düşünmeyi kesin artık !
    Cevapla
  • Hasret 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence artık üniversiteler açılmalı yazın düğün lere plajlara gidilmeye izin veriliyor ama eğitime gelince fıs sınavlarda hakkaniyetli davranilmiyor herkes onun bunun yardımıyla değil kendi çabalarıyla sinavlardan geçmeli bari mezunlara açılsın 2 yıllık okuyanlar var sadece yarı dönem gitmiş olucaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş otel faciasını unutmadı! Athletic taraftarları kayıtsız kalmadı
Suriye'den Rusya'ya darbe: Tartus Limanı Anlaşması feshedildi