Açık Lise online sınavlar ne zaman yapılacak? MEB 2020-2021 AÖL 1. dönem sınav takvimi!

MEB AÖL 1. dönem sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin duyuru yayımladı. Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları 25 Şubat’ta, 2. dönem sınavları ise 25 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava katılacak Açık Lise öğrencileri sınavların çevrimiçi olarak nasıl düzenleneceğini merak ediyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak online sınavlarla ilgili kritik açıklama!

Açık Lise online sınavlar ne zaman yapılacak? MEB 2020-2021 AÖL 1. dönem sınav takvimi!
Açık Lise online sınavlar ne zaman yapılacak? MEB 2020-2021 AÖL 1. dönem sınav takvimi!
GİRİŞ 18.02.2021 17:30 GÜNCELLEME 18.02.2021 17:30
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

AÖL 1. dönem sınavlarının yapılmasına kısa bir zaman kala Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ilk defa online olarak düzenlenecek sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor. 5-6 Aralık tarihlerinde yüz yüze yapılacak Açık Lise sınavları koronavirüs önlemleri sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı internet üzerinden yapılacak sınavla ilgili bilgilendirici bir metin paylaştı. Sınavlara AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden belirlenen tarihler arasında giriş yapılacak. T.C kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle sınava katılan AÖL öğrencileri sınav ekranında soruları tek tek yanıtlayacak. Öğrencilerin sınavda bilgi paylaşımında bulunmaması için farklı bir tarayıcı açılmasına izin verilmeyecek. Peki AÖL 1. dönem sınavları nasıl yapılacak? İşte MEB’den yapılan AÖL sınav açıklaması!

 

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem online sınavlar 25 Şubat tarihinde saat 09.30’da başlayacak ve 1 Mart saat 23.59’da sona erecek. Sistemde yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle sınavların son saatlere bırakılmaması tavsiye edilir.

Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine
katılabileceklerdir. Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp aynı gün ve saatte sona erdirilecektir.

AÇIK LİSE SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler T.C kimlik numarası ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden sınava katılacak. Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden veya (MEBİM) "444 0 632" danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dakika süre verilecek. Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir. 

Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir. İşte adım adım sınav aşamaları;

Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecektir.

Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ait puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” olarak işlem yapılacaktır.

Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir defaya mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

SINAVA GİRİCEK ENGELLİ ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Yetersizliği olan (engelli) öğrencilere yönelik aşağıdaki esaslara uyulur;

 Sınav sırasında, öğrencilerin karşılaşabilecekleri biyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarından dolayı sınava kısa süreli ara vermesi gereken durumlarda kolaylık sağlanacaktır.

Öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

Görme engelli öğrencilerin, ilçe millî eğitim müdürlüklerine sınavdan 7 (yedi) gün önce
başvurarak “okuyucu/kodlayıcı” talebinde bulunması durumunda bu öğrencilere halk eğitim merkezlerinde sınav tarihleri arasında uygun günlerde sınava alınmaları sağlanacaktır.

AÇIK LİSE SINAVLARINDA KOPYA UYARISI!

Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir.

Öğrenciler, sınav sırasında basılı ya da dijital herhangi bir bilgi kaynağı kullanmayacaklardır. Öğrenciler, sınav sırasında sınav sistemi ekranına ilişkin herhangi bir şekilde ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapmayacaklardır. Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacaktır.

DİPLOMA PUANI NEYE GÖRE HESAPLANIR?

Açık Öğretim Lisesinde diploma notu (not ortalaması) sınavlarda başarılan derslerin notlarının ağırlıklı ortalamalarının aynı derslerin haftalık ders saatlerinin toplamına bölünmesiyle oluşur. Öğrencimiz tasdikname belgesi ile kayıt olmuşsa tasdikname ile getirdiği başarılı derslerin notları da bu ortalamaya dâhil edilir. Sınavlarda alınan başarısız notlar diploma notunu etkilemez.

ÇEVRİMİÇİ SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

SINAVLAR HANGİ DURUMDA GEÇERSİZ SAYILACAK?

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girmek,

Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları  cevaplaması,

öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,

Sınav kurallarının ihlal edilmesi,

Öğrencinin, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında geçersiz sayılacaktır.

YORUMLAR 66
  • Sumeyye 3 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi olsun cok abartılı oldu ya keske oyle olmasaydı
    Cevapla
  • Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan 35 kredi olmamalı, neyi ne kadar öğrendiğimiz olmalı.
    Cevapla
  • Muharrem 3 yıl önce Şikayet Et
    evet haklısın aslında
    Cevapla
  • Yorumcu kız 3 yıl önce Şikayet Et
    Harbi saçma ya kredi versinler bitsin gitsin
    Cevapla
  • nisan 3 yıl önce Şikayet Et
    versinler kredi en iyisi
    Cevapla
  • Serra 3 yıl önce Şikayet Et
    Karmakarışık oldu kafamız hiç anlamiyom internetten online dan 35 kredi versinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'ın kazandığı penaltı çok tartışıldı! Eski hakemler ne dedi?
Türkiye hakkında alçakça ifadeler: İstanbul Barosu için harekete geçildi!