Okullar ne zaman açılacak? Kabine Toplantısı başladı! MEB İl il yüz yüze eğitime geçen sınıflar

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mart’ta okulları açma kararını ertelediğini duyurdu. Açıklamada 2 Mart tarihinde İllerin salgın koşulları göz önünde bulundurarak yüz yüze eğitime başlayacak şehirlerin belirleneceği ifade edildi. Öğrenci ve aileler okulların açılma tarihi için Kabine Toplantısını takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Bakanlar Kurulu bugün yapılacak. Peki MEB 2021 okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? Kabine Toplantısı başladı! MEB İl il yüz yüze eğitime geçen sınıflar
Okullar ne zaman açılacak? Kabine Toplantısı başladı! MEB İl il yüz yüze eğitime geçen sınıflar
GİRİŞ 01.03.2021 16:43 GÜNCELLEME 01.03.2021 16:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüz yüze eğitime başlamak için gün sayan çocuklar için beklenen gün geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ikinci dönemin başlamasıyla İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitim faaliyetlerine normalleştirme kapsamında başlayacak. MEB, okulların açılma tarihi için 1 Mart’ı işaret etmiş ancak illerde yaşanan salgın koşullarının göz önünde bulundurularak bu kararın Kabine Toplantısında yapılacak değerlendirme sonrasına bırakılması kararı alınmıştı. Bakan Ziya Selçuk, son yaptığı açıklamada illerde yaşanan hızlı vaka artışına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Türkiye’nin normalleştirme çalışmaları kapsamında yeni  yol haritası belirlenecek. İlkokullar tüm sınıflarda, sınav senesi olan 8 ve 12. sınıflar okullarda eğitim öğretim başlayacak. Mesleki ve Teknik anadolu liseleri, çok programlı liseler, güzel sanatlar ve spor liseleri yüz yüze eğitime geçiş yapacak. Peki okullar ne zaman açılacak? Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık vaka sayısına göre yerel yönetimler şehir bazlı açılma ve kapanma kararı alabilecek. İşte 2020-2021 okulların açılma tarihi!

2021 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İlkokul 1,2,3,4 ile Ortaokul 8 ve Lise 12. sınıfların yüz yüze eğitime 1 Mart’ta başlayacağı duyurulmuştu. Yeni yapılan açıklamada ise Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan “İllere göre haftalık vaka sayısına dikkat çekilerek “ Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır.” açıklaması yapıldı.

Açıklamanın devamında “ Yerinde Karar” uygulamasının altı çizilerek “ 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca “yerinde karar” uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI

Yasak ve kısıtlamaların kaldırılması için tüm Türkiye'nin beklediği Kabine Toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılacak toplantıda ana gündem maddesi  yüz yüze eğitim, yeme-içme yerlerinin açılması ve sokağa çıkma kısıtlamaları olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçekleştirilen toplantıda Bilim Kurulu görüşlerini detaylıca anlatan bir sunum gerçekleştirecek. Risk durumunun düşük olduğu illerde yüz yüze eğitime geçiş, kafe, restoran, lokanta gibi yerlerin açılması ve sokağa çıkma yasağının kademeli olarak kaldırılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından alınan kararları " Millete Sesleniş" konuşmasıyla açıklayacak.

İLKOKUL ORTAOKUL VE LİSELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Kabine Toplantısından çıkacak karara göre haftalık vaka sayısı göz önünde bulundurularak okulların açılacağı iller belirlenecek. Tüm resmi, özel ilkokullarda ve bu okulların bünyesinde bulunan anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim verilecek. Ortaokullarda ise yüz yüze eğitime başlama ve bitiş saatlerine okul yönetimleri kendileri karar verecek. Lise öğrencileri haftada en az 16 saat en fazla 24 saat yüz yüze eğitim alacak. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle okullarda hareketliliğin azaltılması için sınıf mevcutları düşürülecek.  Matematik, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı gibi ana dersler için yüz yüze eğitim verilirken bir ders 30 dakika sürecek. Öğrencilerin ders arası olarak bilinen  teneffüsler ise 10 dakika sürecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’TAN 2 MART VURGUSU!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuk olduğu programda eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Salgının başlangıcında dağınıklığa yol açabilecek karar yerine önce merkezi kararların alındığını belirten Selçuk, Önümüzdeki süreç, yerinde kararın artık yaygınlaşma dönemine geldi. Önce il bazında bakılacak, ilçe bazında valiler, il hıfzıssıhha kurulu marifetiyle karar verecek." ifadelerini kullandı.

İllerde yüz yüze eğitime nasıl karar verileceği sorusu üzerine Selçuk “Her hafta Sağlık Bakanlığı, şehir bazında son 7 günde 100 binde görülen vaka sayısını açıklayacak ve düşükten çok yükseğe kadar 4 basamakta ayrılmış olan risk gruplarının hangisinde hangi şehirlerin bulunduğu belirlenmiş olacak ve buna göre o şehrin valisi ve il hıfzıssıhha kurulu o şehirde okulları açmak ya da kapatmak üzerine bir karar alabilecek.” dedi.

VELİ ONAYIYLA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLECEK!

Bu akşam düzenlenecek Kabine Toplantısının ardından yüz yüze eğitime başlayan sınıflar ve kademeler belli olacak. Daha önce yapılan açıklamada İlkokul 1,2,3,4. sınıflar ile Ortaokul 8. sınıf ve Lise 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı duyurulmuştu. Bunların yanı sıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liseleri tüm kademelerde (9,10,11,12) eğitime başlanacağı açıklanmıştı. Yüz yüze eğitime başlayacak kademelerde veliler istedikleri takdirde öğrencilerini okula göndermeyecek. Okula gitmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak. Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA)  uzaktan eğitim devam edecek.

İLLER HANGİ KRİTERLERE GÖRE RİSK GRUBUNA  AYRILACAK?

Sağlık Bakanlığı, normalleştirme çalışmaları kapsamında illeri düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak 4 grupta ayıracak. Düşük ve orta riskli şehirlerde normalleştirme çalışmaları uygulanmaya başlarken diğer gruplarda tedbirler devam edecek. Vaka sayıları, aşı yapılan kişi sayısı ve hastanelerin doluluk oranlarına göre risk grupları belirlenecek. Vaka sayısı 100 bin kişide 10’un altında olan illerde düşük, 11 ile 35 arası olanlarda orta, 36-100 arası olanlarda yüksek,  100 ve üstünde olan illerde ise çok yüksek olacak. İşte 15-21 Şubat haftalık vaka sayısı en yüksek ve en düşük iller;

HAFTALIK VAKA SAYISI EN YÜKSEK ŞEHİRLER

HAFTALIK VAKA SAYISI EN DÜŞÜK İLLER!

YORUMLAR 2
  • Mehmet ve pervln 3 yıl önce Şikayet Et
    Sesimizi duyun artık,
    Cevapla
  • Mehmet ve pervln 3 yıl önce Şikayet Et
    Sesimizi duyun artık,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP yönetimindeki İBB'ye net soru
Tutuklaması gerekirken davet etti! AB ülkesinden skandal Netanyahu daveti