Eğitimde yeni uygulama! MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Uzaktan eğitim kalıcı olacak!

Pandemi sonrasında eğitim öğretimle ilgili MEB köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin kalıcı olacağını duyurmuştu. Yeni modelin detayları netleşti. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile derslere ön hazırlık yapacak öğrenciler okullarda uygulamalı eğitime dönecek. İşte okullarda yeni eğitim modeli...

Eğitimde yeni uygulama! MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Uzaktan eğitim kalıcı olacak!
Eğitimde yeni uygulama! MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Uzaktan eğitim kalıcı olacak!
GİRİŞ 31.03.2021 09:40 GÜNCELLEME 31.03.2021 09:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Koronavirüs ile İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin hayatına giren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) pandemi sonrasında da öğrenciler için  uygulanmaya hazırlanıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk daha önce yaptığı açıklamada uzaktan eğitimin kalıcı olacağını açıklamıştı. Uzaktan ve yüz yüze eğitimin birlikte uygulanacağı hibrit eğitim modelinin detayları belli olmaya başladı. Eğitime yeni bir soluk getirecek modelde öğrenciler uzaktan eğitimde işledikleri dersleri okullarında uygulama yöntemiyle pekiştirecek. EBA ile öğrenilen konular, sınıflarda daha detaylı olarak  ele alınacak. Karma eğitim ile birlikte  öğrencilerin analiz yapma, problem çözme ve eleştirel yaklaşma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklama…

Uzaktan Eğitim Artık Kalıcı Olacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi döneminde başlayan uzaktan eğitimin salgının sona ermesinin ardından da kalıcı olacağını belirtti. EBA altyapısını güçlendirdiklerini ifade eden Selçuk, hibrit modelin uygulanmasına ilişkin ciddi bir deneyime sahip olduklarının altını çizdi.

MEB Bakanı  “ Bundan sonraki süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirleyeceğiz. Birçok okulumuzun buna ilişkin altyapısı uygun" ifadelerini kullandı.

Yeni Eğitim Modelinin Detayları Belli Olmaya Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığının üzerinde çalışma yaptığı yeni eğitim modelinde derslerin anlatım kısmı dijital alana taşınacak. Öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile sınıflarda işleyecekleri derslere hazırlık yaparak okula tam hazır bir şekilde gelecek. EBA’da işlenen konulara ilişkin sorular çıkartılarak sınıflarda rehber öğretmen gözetiminde beyin fırtınası yapılacak ve konular içselleştirilecek daha aktif bir öğrenme süreci yaşanacak.

Öğrencilere Her Alanda Beceri Kazandırılacak!

Yeni eğitim modelinin uygulanmasına ilişkin  tarih ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalar yapıyor. Pandeminin seyrine göre son karar verilecek. Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin birlikte verileceği bu modelde öğrenciler konuları derinlemesine analiz edecek. Bunun yanı sıra öğrencilere küçük yaşlardan itibaren problem çözme, eleştirel düşünme becerisi kazandırılmak hedefleniyor.  Dijital eğitimde öğretmenler, eğitim programını öğrencilerin ilgisi ve konuya yatkınlık düzeylerine göre revize edebilecek.

Üniversiteye Hazırlık Öğrencilerinden EBA’ya Yoğun İlgi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından EBA ile ilgili paylaşım yaptı. “ TRT EBA  kanallarını salgın dolayısıyla zorunluluk üzerine açıktık” diyen Bakan Selçuk” Lise için hafta sonlarına Sınav Özel yayınları hazırladık .Şimdi bakıyorum ki her 10 üniversiteye hazırlık öğrencisinden 7’si TRT-EBA Lise’de yayınlanan örnek soru çözümlerini takip ediyor ve sınava hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Nisan Ara Tatili Düzenlenmeyecek! İşte 2020-2021 MEB Çalışma Takvimi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan ara tatil programında pandemi nedeniyle düzenleme yapıldı. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 15 Şubat’ta ki yarıyıl tatilini 3 haftaya uzattıklarını ifade ederek “ Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var.” ifadelerini kullandı. Nisan ayında ara tatil yapılmayacak. MEB,  dönem başında yayınladığı takvimde 18 Haziran 2021’de dönemin sona ermesini planlıyordu. Öğrencilerin uzaktan eğitim ile alamadıkları konuların telafi edilmesi için 2 Temmuz tarihine kadar okulların açık kalması planlanıyor. İşte MEB tarafından uygulanması hedeflenen takvim;

YORUMLAR 6
  • Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım yüzyüze eğitime geçildi fakat biz korkudan çocuklarımızı okula gonderemiyoruz canlı ders uygulamasının başlamasını istiyoruz Saygılarımla
    Cevapla
  • arif abi 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda öğrencilerin velilerin psikolojileri bitmiş durumda. Onları rahatlatmak lazım. Sadece sınava odaklanmış bir yapı şu anda tökezliyor. İnsanlar gergin. endişeli. Ona bir çare bulun. Rahatlatın insanları sayın bakanım.
    Cevapla
  • ERHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanımız lütfen şu ders saatleri 30 dk olarak devam etsin.çok rahat ve sıkıcı olmuyor 30 dk ve her şey de rahat rahat yetiştiriliyor.40 dk öğrenci için çok ama çok uzun ve sıkıcı bir süre.30 dk çok çok yerinde.normale döndüğümüzde 30 dk kararı devam etmeli.
    Cevapla
  • yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık.şu hastalık bittikten sonra yüzyüze eğitim başlasın.hem öğretmenler hem öğrenciler bilgisayar ,telefon başında bunaldılar.eğitimi bitirirsiniz uzaktan eğitim ve yüzyüze birlikte olursa.okullarda zamanında kapansın 2 temmuzda değil.
    Cevapla
  • ALİ BAYAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Her dağın başına okul yapılacağına internet verilsin televizyon ve bilgisayar verilsin kitap basmayada gerek yok. Bu gün ingilizce ve bazı dersler EBA sisteminden daha iyi öğreniliyor bu kadar öğretmen atamasına okul yapımına hiç gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmralı silah bırakma çağrısı yapacak mı? Ahmet Türk açıkladı
Eski hakemler Rizespor - Beşiktaş maçındaki gündem olan pozisyonu yorumladı