Son dakika haberi: Bakan Kasapoğlu'ndan yurt açıklaması
Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'de kapasitenin artırılmaya devam ettiğini belirten Kasapoğlu, yerleştirme oranın da yükseleceğini duyurdu. Ayrıca tüm yedeklerin yerleştiği illeri de açıkladı.
Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Kasapoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
KYK YURTLARINDA SON DURUM
Dünya olağanüstü bir durum yaşıyor. Pandeminin etkilemediği bir alan yok. Türkiye olarak, bu süreci en güzel yürüten ülkelerden biriyiz. Bu durum, yurtlarla ilgili yığılmayı beraberinde getirdi. Biz süreci gerek Bakanlık gerekse tüm hükümet olarak anbean takip ediyoruz. Sosyal hukuk devleti olmanın gereğini her alanda nasıl gerçekleştiriyorsak; tüm gençler bizim taahhüdümüz altında. Her gencimizin barınması, eğitimi, beslenmesi gibi tüm imkanlar sağlanacaktır.
Muazzam bir altyapı var. Bu altyapıyı bizim çok daha iyi bir şekilde tanıtmamız gerekiyor. Türkiye'nin yurt altyapısının dünyada hiçbir ülkede örneği yok.
Pandeminin etkileri en başta barınmayla ilgili. Yaşam tarzını değiştirdi. Eğitim, iletişim metotlarını değiştirdi. Biz tekrar taahhüt ediyoruz ki: Öğrencilerimizin her birinin barınması, eğitim hayatı güvencemiz altındadır.
(Başvuran herkese bir şekilde cevap veririz diyor musunuz?) Elbette. Hükümet olarak her gencimizin yanındayız ve bu bağlamda da her gencimizin bu ihtiyacını gidermek taahhüdümüzün altında.
SON RAKAMLARLA YURTLARIN DURUMU
Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımız büyüyor. Yaptıklarımız var, devam edenler var. Yıl 2002. 190 yurt vardı, şu an 769 yurdumuz var. 4 misli bir artış var. Yurt sayısı her gün artarak devam ediyor. Eski yurtları yıkıp yeniden yapıyoruz.
Yatak kapasitesi 182 bin 258'di. Şu an itibariyle 719 bin 597 yatağımız var.
"KKTC'DE HİÇ YURT YOKTU"
2002'de 75 ilin 57 ilçesinde yurt vardı, şimdi 81 ilin 241 ilçesinde yurt var. 2002'de KKTC'de hiç yurt yoktu, 5 yeni yurt yaptık.
451 bin 550 öğrenciye burs ve kredi veriliyordu, şu an 1 milyon 434 bin 277 öğrenciye veriliyor.
"YEMEK YARDIMI 570 TL'YE ÇIKTI"
Aylık 9 TL yemek yardımı yapılıyordu, şimdi 570 TL yapılıyor.
Yurtları halkımız güvenli liman olarak görüyor. Gurur meselesi. Analar babalar evlatlarını emin oldukları bir yere teslim etmek istiyorlar. Güvenliğiyle, temizliğiyle, konforuyla...
"YERLEŞTİRME ORANINI YÜZDE 90'A ÇIKARACAĞIZ"
Şu anda 403 bin yerleşim var. Her geçen gün bu yerleştirme artıyor. İnşallah bu yerleştirmenin oranı da biz Bakanlık olarak yüzde 90'a çıkaracağız.
TÜM ÖĞRENCİLERİN YERLEŞTİRİLDİĞİ İLLER
Tüm yedeği biten illerimiz var. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Batman, Erzurum, Kars, Kırklareli, Niğde ve Uşak. Bu illerde herkes alınmış. Sadece kızlar açısından yedek biten iller var. Düzce ve Sivas.
Türkiye'nin yurt altyapısı dünyanın en modern ve kapsamlı altyapısı. Başka bir örneğimiz yok. Otellerle rekabet edecek bir altyapımız var.
AVRUPA'DA LİDER TÜRKİYE
İspanya'da üniversite yurtlarının toplam yatak kapasitesi 91 bin, Almanya'da 290 bin, Fransa'da 365 bin, İngiltere'de 550 bin, Hollanda'da 113 bin. Kamu ve üniversitelerin kendi yurtlarında kapasite bu. Türkiye'de 1 milyon 27 bin ve bunun 719 binin Gençlik ve Spor Bakanlığının yatak kapasitesi. Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinin hepsi burada ve ülkemiz burada. İşte bu Türkiye'nin gençliğine verdiği önemin en büyük göstergesidir.
CHP'li belediyenin 3 yıldır atık su problemini çözemediği yurt!
-
Muzaffer 3 yıl önce Şikayet EtEsas sıkıntı İstanbul erkek öğrencilere yurt çok az ulaşım zor özel yurtlar pahalı oğlum aidatla 3000 TL ye arkadaşı ile mutfak ve 1 odalı yer kiraladı bunun doğalgazı ,elek,su yemesi içmesi ulaşımı siz düşünün 1 saatde okulunaa gidiyor İstanbul'da okumak çok zor ardahanda okul ne kadar uzak olabilir esas İstanbul'un yurt sorunu çözülsünBeğen Toplam 6 beğeni
-
abdulbaki 3 yıl önce Şikayet Etbitirilince kamudan başka iş bulma imkanı olmayan nice bölümler var, ya kapatılmalı veya az sayıda öğrenci kabul edilmelidir. üniversitelerimizi okuyan gençlerin hepsi kamuda iş istiyor. öğrendikleri meslek yok gibi, mühendislikler ve tıp hariç maalese durum bu. bukadar çok insanın üniversite okumasına gerek yok. teknik okullar arttırılmalı ve işe almada öncelik verilmelidir. otuz yaşına kadar okuyan sonra iş bulmaya çalışan bir gençlik ile ülke yürümez. en geç yirmi iki yaşında bir genç iş sahibi olmalıdır ki ülkede huzur olsun.Beğen Toplam 16 beğeni
-
cem 3 yıl önce Şikayet Et1.500 000 e gore yatırıma hiz verilmeli İstanbul Ankara e İzmir de sosyal tesisler yeni yurtlar açılınca kadar yurt a cevrilmeliBeğen Toplam 6 beğeni
-
Hakan 3 yıl önce Şikayet EtÜniversite mezununun bir değerinin olması için daha az üniversiteli olmalı.Beğen Toplam 22 beğeni
-
Hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Etbu kadar yurt olduğunu bilmiyordum. yurt sorunu büyük illerde var. toki oralarda yurt yapabilir. yurt döner sermaye ile de devlet desteği eklenince çok güzel şeyler başarılabilir. chp sayesinde ne kadar yurt olduğunu öğrendik. ihaneti de öğrendik. fetö-pkk ya destek çıkarak şehitlerin kanını sızlattığını da öğrendik.Beğen Toplam 12 beğeni