Fehmi Demirbağ imam hatipli gençlerle buluştu

Başakşehir Haki Aras Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ''Fehmi Demirbağ İle Erdemli Gençlik Semineri” programında Demirbağ öğrenciler ile samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.

Fehmi Demirbağ imam hatipli gençlerle buluştu
Fehmi Demirbağ imam hatipli gençlerle buluştu
GİRİŞ 13.10.2021 14:22 GÜNCELLEME 13.10.2021 14:22

Programın açılış konuşmasını yapan Başakşehir Haki Aras Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Şevval Toraman takdimi ile sahneye çıktı. Gözler “görmek” için kusursuz yaratılmıştır. Kusursuz görebilen insanın, gerçekleri görebilmesi ise kusursuz işleyen idrak ve iradeye bağlıdır. Tarih sahnesindeki filmin önünü çekilen perdeyi sıyırıp göstermek ise cesaret ve erdem gerektirir.

“GENÇLİĞİMİZİN SÖZ VERMESİ ŞART”

Başakşehir Şehit Hâki Aras Kız İmam Hatip Lisesi’nde birçok alanda farklı projelere imza atan yazar Fehmi Demirbağ, gençlerle buluştu. “Erdemli Gençlik” seminerlerinden birini daha gerçekleştiren Sayın Demirbağ, geleceğimize ışık olacak gençlerimizin farkındalığını artıran ve onlara ufuk açan seminerine, sinema dünyasının Oskar ödüllü aktörü Sir Ben Kingsley’in başrolde oynadığı “1001 Buluş ve Sırlar Kütüphanesi” adlı bol ödüllü kısa filmi izleterek başladı. Filmde Karanlık bilinen “Orta Çağ”ın, İslam Dünyası açısından bakıldığında aslında, birçok bilimsel buluşa kaynaklık eden miraslarla dolu bir aydınlanma çağı olduğu konusu işleniyor. Filmin gösteriminin ardından Demirbağ, öğrencilerle etkileşimli olarak sürdürdüğü ve sık sık sahneyi paylaştığı seminerinde soru sormanın önemini vurguladı. Salondan gönüllü öğrenciler arasından seçtiği öğrencilerle, edebiyat, fikir gibi alanlarda çalışma grupları oluşturdu. Öğrencilerin zihninde ve gönlünde iz bırakacak, seminerin konusuna uygun küçük hediyeler takdim ettiği konuşmasında özet olarak:

Türkiye, Maarif Vakfının 'uluslararası okul ağıyla' dünyada ilk beş ülke arasına girdiTürkiye, Maarif Vakfının 'uluslararası okul ağıyla' dünyada ilk beş ülke arasına girdi

“İnsan öncelikle soru sormalı. Soru sorarak başlamalı. İlmin, felsefenin temeli de sorularla atılmıştır. Sorgulamadan kabul edersek, bize biz olduğumuz unutturulur. Bununla da kalmaz, köklerimiz unutturulur. İslâm dünyası, çok eski çağlardan beri insanlığa yol gösteren buluş ve icatların öncüsü olmuş fakat biz tanımıyoruz, bilmiyoruz ve okumuyoruz. Çocuklarımıza İslam büyüklerinin adını koyuyoruz fakat onlar gibi yaşamayı öğretmiyoruz. Şimdi adı “Fatma”, ama sen onu “Elizabeth” yapıyorsun. Yediğimiz içtiğimiz bile atalarımızdan miras kalanlardan çok uzak. Ayranı bırakıp, kolaya sarılmışız. Gençliğimizin çocuklarını “ayran kültürü” ile yetiştireceğine söz vermesi şart. Kıyafetlerimizde taşıdığımız figürleri, sloganları sorgulamadan üzerimizde taşıyoruz. Ancak her alanda düşünerek ve üreterek bu anlayıştan ve dayatmalardan kurtulabilmemiz mümkün. ”

BİZ OLMAK İÇİN NE GEREKİYOR

Bir anekdot paylaşarak, kıyafet ve resmin değil aslın önemli olduğuna da değinen yazar, derviş kılığına bürünenlerin başımıza ne işler açtığını bize göstermesi açısından 15 Temmuz’a da vurgu yaptı. Gıda, sanayi, endüstriden, fikir ve edebiyat dünyasına kadar hayatımızda düstur edinmemiz gereken konuları, hem kapsamlı, hem de samimi ve keyifli bir üslupla aktaran Yazar, bize “biz” olmak için nelerin gerektiğini vurgulayarak, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” sloganları ile seminerini sonlandırdı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi TEKNOFEST’e en çok proje sunan vakıf üniversitesi olduHasan Kalyoncu Üniversitesi TEKNOFEST’e en çok proje sunan vakıf üniversitesi oldu

Programın sonunda Başakşehir İmam Hatip Okulları Mezunlar ve Mensuplar Derneği başkanı Enes Hibe, okul müdürü Mehmet Taburdemir ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun Fehmi Demirbağ’a gerçekleştirilen bu güzel program için teşekkürlerini sundular.

Kapanışı ise kaleme almış olduğu kitaplarına imza atan Demirbağ, unutulmaz bir gün yaşattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2. ve 3. Lig'de maçlar sona erdi! İşte gruplarda son durum
Terör örgütü PKK yandaşlarından Almanya'da yürüyüş