Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'okul kıyafeti' kararı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek iş ve işlemlere dair İl Milli Eğitim müdürlüklerine genelge gönderildi.

GİRİŞ 21.08.2023 19:10 GÜNCELLEME 22.08.2023 09:31
Bu Habere 203 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin illere gönderilen yazıda, okullarda obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele edileceği, öğrencilere sınıflara geçmeden önce kültürfizik hareketleri yaptırılacağı, velilere maddi külfet oluşturmamak adına okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

Buna göre; yeni eğitim öğretim yılında öncelikli hedefler, okul ortamları ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi, öğrencilerin akademik ve mesleki yönden ilgilerine göre öğrenim görmelerinin temin edilmesi, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilmelerinin sağlanması olacak. Öğretmenler, mesleki çalışmalara 4 Eylül'de başlayacak; ancak ilk atamayla göreve başlayacak öğretmenler 1 Eylül'de okullarda bulunacak.

OBEZİTE VE DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Öğrencilerin insan, şehir, kültür ve medeniyet arasındaki ilişkiyi kavraması için okul içi ve okul dışı etkinlikler planlanacak.

Bu bağlamda bilim, kültür, sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerin tanıtımı yapılacak. Müze ve ören yerleri, tarihi eserler ve camiler, kaleler, şehitlikler, kütüphaneler, bilim merkezleri, üniversiteler gibi şehirlerin tarihi ve kültürel mekanlarının ziyaret edilmesi sağlanacak. Obezite ve dijital bağımlılığa karşı okul bahçelerinde ve eklentilerinde iyileştirmeler yapılacak. Bu bağlamda etkinlikler organize edilecek, öğrencilerin güne dinç başlaması için sınıflara geçmeden önce kültürfizik hareketleri yaptırılacak.

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programı kapsamında çalışmalar yürütülecek. Ayrıca öğretmenler, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olmaları bakımından önlük giymeye teşvik edilecek. Göreve yeni başlayan öğretmenler için başta barınma ihtiyacı olmak üzere tedbirler alınacak.

AFET BÖLGESİNDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE OKULA ERİŞİM KOLAYLIKLARI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin eğitime etkisini en aza indirmek için faaliyette bulunulacak.

Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik tedbirler, eğitim öğretim yılı başlamadan tamamlanacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim öğretim hizmetlerinin aksamaması için bu bölgelerde görev yapan ve çadır kent, konteyner kent, kamu kurum kuruluşlarına bağlı çeşitli pansiyon ve misafirhanelerde ikamet eden yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin görev yaptığı kurumlara erişim, taşıma yoluyla gerçekleştirilecek.

Afet bölgesi illerindeki resmi ve özel okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi için hazırlanan program ise 11 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında uygulanacak. Bölge illerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitime erişimde sorun yaşayan öğrenciler de öğrenci taşıma uygulamasına alınabilecek. Deprem nedeniyle naklolan veya özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin azami sınıf mevcuduna bakılmaksızın eğitime erişimleri sağlanacak.

ÖDEV BİLDİRİMLERİNDE SOSYAL MEDYA KULLANIMINDAN KAÇINILACAK

Bilişim teknolojilerinin öğretim programlarında etkin kullanımı için Eğitim Bilişim Ağı'nın da aktif kullanımı sağlanacak.

Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına yönelik tedbirlerin yanı sıra bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak. Ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde, sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.

Okullarda, Okul Aile Birliği kararıyla önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek, velilere maddi külfet oluşturmamak adına değişikliğe gidilmeyecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 203
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Okul kantinleri kontrol edilmeli çok sağlıksız ürünler satılıyor örnek noodle
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Okul KANTİNLERİ içşn de bir çalışma yapılsın sağlıksız ürünler satılıyor ve dışarıdaki marketlerden daha pahalı ne yazık ki.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    öğrenci asotmanla okulagidiyor bu memurlar içinde geçerli olsun memur mu ogrencimi sıradan vatandaş mi belli değil
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala, kılık kıyafetle uğraşıyoruz... Zapt-u Rapt altına alma ve tek tipçilikten vaz geçemiyoruz.
    Cevapla
  • 1yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    kılık kıyafetin olmadığı okulda en basit kuralı bile uygulayamazsın.
    Cevapla
  • ayyıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim orta okul kıyafetlerini sadece okulun yan tarafındakı kırtasiye satıyor baska bir yerde yok bulamazsınız onlarda uyduruk kumaş 3 yıkamada kıyafetler ağız burun bitarafta pantalonlar düdük gibi her ay yenisi alınacak gibi tasarlamışlar her yıkandıgında biraz daha küçülüyor ucuzda değil pantalon 300 tişört 150 mecburen 2 tişört alınmalı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji ve AFAD'dan son dakika uyarısı! İstanbul dahil 49 kentte sarı alarm
Faiz kararı sonrası Borsada hareketli dakikalar