MEB'ten yeni müfredat duyurusu: 67 binden fazla görüş ve öneri geldi
Millî Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim müfredatıyla ilgili vatandaşlardan 67 bin 284 görüş ve öneri geldiğini açıkladı.
Millî Eğitim Bakanlığınca 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kamuoyunun görüş ve önerisine sunulan yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri bildirildi. Müfredat taslağı ayrıca 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi.
BAKAN TEKİN'DEN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim müfredatıyla ilgili açıklamada bulundu.
Görüş ve önerileriyle yeni müfredat sürecine destek veren herkese teşekkür eden Tekin,
"Yeni Müfredat Taslağının Görüş ve Öneri Süreci Tamamlandı
Bakanlığımızca 26 Nisan-10 Mayıs arasında kamuoyunun görüş ve önerilerine açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli yeni müfredat çalışmamız:
️67 bin 284 görüş ve öneri sayısına,
️1 milyon 662 bin 780 kez indirme sayısına ulaşarak görüş ve öneri alınma sürecini tamamladı.
Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirilecek.
Görüş ve önerileriyle sürece destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Yeni Müfredat Taslağının Görüş ve Öneri Süreci Tamamlandı
— Yusuf Tekin (@Yusuf__Tekin) May 10, 2024
Bakanlığımızca 26 Nisan-10 Mayıs arasında kamuoyunun görüş ve önerilerine açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli yeni müfredat çalışmamız:
️67 bin 284 görüş ve öneri sayısına,
️1 milyon 662 bin 780 kez indirme…
Millî Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında askıya çıkarıldı.
26 Nisan tarihinde kamuoyunun görüşüne açılan ve askı süresi 1 hafta olarak belirlenen yeni müfredat taslağı, görüş ve önerilerin gelmeye devam etmesi nedeniyle sistem 10 Mayıs'a kadar açık tutuldu.
'67 BİN 284 GÖRÜŞ İLETİLDİ'
Bakan Tekin'in tüm eğitim paydaşlarını katkı sunmaya davet ettiği müfredat taslağına askı süresince 67 bin 284 görüş iletildi, taslak 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi.
Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve öneriler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca titizlikle değerlendirilecek.
Tüm bu aşamaların ardından son şekline ulaşacak olan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.
'Öğretmen yetiştiren okullar yeniden dizayn edilmeli'
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri
Eğitimcilerden müfredat analizi! İşte öneriler
255 STK ve 8 eğitimciden 'müfredat' açıklaması: Bunlar dikkate alınmalı
-
Yıldırım 6 ay önce Şikayet EtÖğretmene mülakat yanlış herkesim kendine yakın siyasi sonuçları ile hareket eder. Sınav ve hak eden atama olsun ayrıca öğretmen olmak için gerekli sağlık raporu almalıBeğen
-
ORHAN 6 ay önce Şikayet EtSosyal medya üzerinden iş yapmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz ? Sürekli mesaj geliyor. Yok değerlendirin veli gruplarında paylaşın gündem yapın. Nasılsa yeni gelecek bakan hepsini değiştirmeyecek mi ? Eğitim kimsenin elinde oyuncak olmayacak kadar önemlidir. Çocuklar eğitimciler deneme tahtası değildir. Bakan değiştiğinde sistem değişmemeli kendini geliştirmelidir.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Mustafa 6 ay önce Şikayet EtEğitimi öğretmene sırtlatırsan öğretmen çöker.Eğitim babadır.abidir komşudur televizyondur emperyalist ekonomidir.Üzgünüm gençlik yok uyuşturucu batağındaBeğen Toplam 5 beğeni
-
Nihayetinde 6 ay önce Şikayet EtVatandaşların incelemesi güzel de öneride bulunması öğretmenlere olan düşmanlığını düşününce çok harika önerileri olmuştur. hukuk alanında hukukçu olmayanları tıp alanında Tıp mezunu olmayanları konuşturmuyoruz ama eğitim alanında eğitimcilerden başkasına soruluyor, ilgincBeğen Toplam 4 beğeni
-
Ali 6 ay önce Şikayet EtMevcut sistem sonucunda ortaya çıkan eğitim ve öğretim ortada bence eğitim ta derinden başlamalı anneler babalar siyasiler öğretmenler sosyal medya TV dizileri çocukların karşısına çıkan herkes herşey eğitilmeliBeğen Toplam 1 beğeni
-
Aslında 6 ay önce Şikayet EtAnne babalar da bir eğitmendir.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Orhan 6 ay önce Şikayet EtGençleri işsiz bırakan üniversite bölümleri inşaat çobanlık gibi piyasanın ihtiyaç duyduğu iş kolları bölümlerine dönüştürülmeledir. Bu meslek liseleri içinde yapılmalıdır. Okullarda ailenin, birlik beraberlik güzel ahlak gibi önemli konulara değer verilmelidir.Beğen Toplam 8 beğeni