MEB'den yeni karar: Artık yasaklandı

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in yeni müfredatı onaylamasının ardından, bakanlık yeni bir karara daha imza attı. Okul önlerinde seyyar satıcıların satış yapması yasaklanacak ve öğrenciler bu satıcılardan yiyecek ve içecek satın alamayacak.

GİRİŞ 28.05.2024 16:33 GÜNCELLEME 28.05.2024 16:35
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı okullara bilgilendirme formu gönderdi. Açıklamada genelgeye riayet edilmediği yönünde bakanlığa bildirimler yapıldığı belirtildi

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bakanlığımız okul ve kuramlarında 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi Ek'inde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun olarak, okul gıda işletmelerinde gıda satışının yapıldığı, ancak düzenlenen diğer sosyal etkinliklerde buna uyulmadığı hususunda Bakanlığımıza bildirimler yapılmaktadır."

KONTROLSÜZ GIDA SATIŞI KONUSUNDA TEDBİR ALINMALI

Açıklamada, kontrol ve denetimi olmayan gıda satışı konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca öğrencilerin seyyar satıcılardan yiyecek almamaları konusunda bilgilendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Okul ve kuramlarımızda, Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen her türlü sosyal etkinlikler ile kermeslerde, gıda güvenilirliği kurallarına uygun üretilen, 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi Ek'inde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun ürünlerin tüketime sunulması büyük önem taşımaktadır.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 169
  • Fedai 3 ay önce Şikayet Et
    Kapı önündeki satıcılar yasaklansın ama kantin de denetlensin kantindeki fiyatlar çok uçuk ve ayrıca okuldaki öğretmen kıyafetleri çok göze batıyo çok nahoş giyinenler var dekolte giyinenler tayt giyinenler top sakal bırakıp penye tişörtle gelen öğretmenler var. Önceden takım elbise ile dömlek kravat kışın cekette duran öğretmenlerimiz vardı. Öğretmenler örnek olmalı her yönüyle...
    Cevapla
  • Abuzer 3 ay önce Şikayet Et
    Türbanla gelenlerde var
    Cevapla
  • Hatice 3 ay önce Şikayet Et
    % 100 denetlensin cocuklarin sağlığıyla oynaniliyor yazik para kazancaz diye çeşit çeşit sağlıksız gidalar
    Cevapla
  • Nefes 3 ay önce Şikayet Et
    Okullarda öğrencilerin kıyafetlerine dikkat edildiği gibi öğretmenlerin kılık kıyafetlrine de dikkat etmesi gerekir spor yapar gibi taytlar bacak yarıya kadar yırtmaçlı kıyafetler ve daha nice şeyler
    Cevapla
  • Elif 3 ay önce Şikayet Et
    Okullarda dolap yok o çantayı tasıyoruz bide bence herkese ayrı dolap yapılmalı ayrıca kantinler marketlerden daha pahalı
    Cevapla
  • Ayşe 3 ay önce Şikayet Et
    Almanya da okullarda kantin yok, ve dersler saat 13 te bittiği için gerekte duyulmuyor. Aileler çocuklara aburcuburda koymjyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim