Bakan Tekin'den yeni açıklama: Tüm okullarda başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Yepyeni bir müfredatı hayata geçirmiş olduk. Eylül ayından itibaren bahsettiğim kademe başlangıçlarında uygulanmaya başlayacak” dedi. Bakan Tekin yeni uygulama hakkında bilgiler verdi.

GİRİŞ 08.06.2024 12:56 GÜNCELLEME 08.06.2024 13:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bilge Çocuk dergisi tarafından ve Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle gerçekleşen 'Uzayda Hayat' kısa hikaye yarışması ödül töreninde müfredat değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren beceri temelli, çocuklarımızın dünyada muadillerinin aldığı eğitimlerin aynısını alabilecekleri, aynı bilgileri ve becerileri edinecekleri, edindikleri becerileri sosyal hayatta kullanabilecekleri yepyeni bir müfredatı hayata geçirmiş olduk. 1, 5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eylül ayından itibaren bahsettiğim kademe başlangıçlarında uygulanmaya başlayacak” dedi.

Bilge Çocuk dergisi tarafından ve Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle gerçekleşen 'Uzayda Hayat' kısa hikaye yarışması ödül töreni sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı açıklamalarda bulundu.

“YEPYENİ BİR MÜFREDATI HAYAT GEÇİRMİŞ OLDUK”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bu yılla ilgili bazı yeni uygulamalar başlattık. Güz yarıyılının sonunda pilot uygulama ile başladık. Önümüzdeki haftayı aynı şekilde değerlendireceğiz. Yıl boyunca çocuklarımız eğitim-öğretim süreçlerinde edindikleri becerileri sergileyecekleri bir festival ortamı oluşturmak istiyoruz ve önümüzdeki hafta Türkiye’nin her tarafında, okullarımızda bu tür etkinlikler olacak. Bu tür etkinliklerin çocuklarımızın başarıları değerlendirmede bir kriter olarak kullanılabileceği bir şekilde sosyal etkinlikleri değerlendirme prosedürünün içerisine aldık. Çocuklarımız bu tür etkinliklere katıldıkları zaman okul başarılarına da pozitif etki yapsın istiyoruz. Tüm bu yaptıklarımızın müfredatta karşılığı olsun diye kazanım mantığından, beceri temelli bir eğitim-öğretim mantığına geçtiğimiz yepyeni bir usulle eğitim-öğretim sürecini yürüteceğimiz bir dönemi başlatıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren beceri temelli, çocuklarımızın dünyada muadillerinin aldığı eğitimlerin aynısını alabilecekleri, aynı bilgileri ve becerileri edinecekleri, edindikleri becerileri sosyal hayatta kullanabilecekleri yepyeni bir müfredatı hayat geçirmiş olduk. 'Türkiye yüz yılı maarif modeli' adını verdiğimiz bu model, bütün bu süreci içine alan bir mantıkla hazırlandı. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur, Alper Gezeravcılar’ın sayısı artar” diye konuştu.

Müfredat değişikliğinin hangi sınıfları kapsayacağı ile ilgili Bakan Tekin, “ Çok kapsamlı bir müfredat değişikliği olduğu için bu her kademenin ilk sınıfı, okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eylül ayından itibaren bahsettiğim kademe başlangıçlarında uygulanmaya başlayacak” ifadelerini kullandı.

“ORGANİZASYONUN TEMASI ÖNEMLİ”

Alper Gezeravcı ise “ Organizasyonun teması önemli. Benim küçüklüğümde başka milletlerin çocuklarının hayali olduğu gerekçesiyle hayallerime dahi alamadığım bir alanda bugün çocuklarımız makaleler yazıyor, resimler çiziyor. Devletimizin güçlü iradesinin olduğu alanda başka milletlere ait olduklarını düşündükleri hiçbir hayali kurmaktan alıkonamayacak bir neslin kutlu yürüyüşünü bugün, burada hep bir arada kutlamış olduk. Sayın bakanımızın da katılımıyla konuşmalarında ısrarla vurguladığı üzere geleceğe, devletimizin önümüzdeki yıllarda koymuş oldukları hedeflere yürüyüşlerinde emekleri yadsınamaz düzeyde geleceklerini şekillendiren değerli öğretmenlerimizin, milli eğitim bakanlığımızın emekleri sayesinde bu yolları yürüyecek kardeşlerimizin bugün buluşma noktasındayız” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Memleket Sevdalısı 2 ay önce Şikayet Et
    Disiplinin olmadığı yerde eğitim olamaz. Öğretmenin bu kadar sıradanlaştıgı, öğrencinin veli nimet görüldügü bir ortamda asla eğitimde başarılı olunamaz. Okullarımızın çoğu bakımsız, boyaları eski, sıralar hâlâ eski tahta sıra, sınıflar afedersiniz ahır gibi. Öğretmene saygı çok zayıf, kurum saygı duymuyor ki öğrenciler duysun. Bir an önce bunlar için tedbir alınmalı..
    Cevapla
  • Resul Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım lütfen öğretmenlerin tayinleride polis Asker ve sağlıkçılar gibi şark görevi kaç yıl oluyorsa O kadar kalsın puanlama usulü bayağı eskidi hiç Anadolunun illeri ilçelerini gitmeden Batı'nın köşesinde kalanda şark yapma s sayılıyor doğunun ücra köşesindeki görev yapada aynı tutuluyor.lutfen puanlamayi kaldırın herkes ailesinin veya kendi şehrine dönsün
    Cevapla
  • Gamze 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım 5.sınıfa geçecek kızımın başka bir şehirde/şehirlerde girdiği özel yetenek sınavında başarılı olduğu zaman okuyabilmesi için annesi öğretmen ise annesine de 18 yaşın altındaki çocuğunun öğrenim durumu nedeniyle de mazeret tayin hakkı verilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Uzay hkye yrşm. 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım özel sektör albayrak holding ile yapmış olduğunuz uzayda hayat kısa hikaye yarışmasında kızım 8.sinif katılım sağladı ve albayrak tarafından arandik kızınız dereceye girdi sizleri tebrik ediyoruz öğrenci ve bir velisi ile İstanbul a ödül törenine davet ediyoruz daveti kabul ettik yanliz biz Hakkari de ikamet etmekteyiz ulaşım nasıl olabilir dönüş yapacağız dediler
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım okullarda dahi üniversitelerde ahlak yerlerde her yer et pazarı bu hayaduzlığa blr el atın neolacak bu durum neolur birşeyler yapın..
    Cevapla
  • Ali Yıldız 2 ay önce Şikayet Et
    Misafir kardeş milletin yaşam sekli ve kiyafetiyle ugraşıp ahlak havarisi kesileceğineeğitimin temel direği olan öğretmenlerin ne olacak bu hali desene.Çoğu ek iş yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek