MEB'den öğrenciler için yeni uygulama! 1 Temmuz'da başlıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için ücretsiz yaz okulu açacak.

GİRİŞ 12.06.2024 14:24 GÜNCELLEME 12.06.2024 14:36
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanında açılacak yaz okullarında ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için de akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilecek.

Yaz okullarının yanında ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilecek.

Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmayacak.

Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek.

Kurslar, 1 Temmuz'da başlatılıp 29 Ağustos'ta tamamlanacak. 2 Eylül itibarıyla eğitim-öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.
 
Yaz döneminde ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için de ayrıca akademik derslere yönelik destekleme yetiştirme kursları verilecek. Yaz döneminde bir dersten haftada 6 saat destekleme ve yetiştirme kursu açılabilecek.

Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak.

Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kursların süresi, 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak.

YAZ OKULLARI ÖĞRENCİLERE FARKLI SEÇENEKLER SUNULACAK

Yaz okulu kapsamında, 2. sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler, en fazla 2 alanda ders seçebilecek.

Bu kapsamda, yaz okullarında ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki kurslar, sınıflar düzeyinde oluşturulan gruplar şeklinde açılacak.

Yaz okulu kursları "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" olmak üzere 4 dalda seçilebilecek.

Yaz okulları kapsamında "spor" alanını seçecek öğrencilere, atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları, satranç tercihleri sunulacak.

"Görsel sanatlar" alanında ise resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık seçilebilecek.


"Müzik" alanında gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, melodika alternatifleri olacak.

"Bilişim" seçecek öğrenciler için ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda döküman hazırlama ve bilgisayara giriş dersleri olacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Ömer Genç 2 ay önce Şikayet Et
    Çocukları rahat bırakın...Kuran kursuna gitmesin diye yaz okulu muhabbeti...
    Cevapla
  • Vatan 2 ay önce Şikayet Et
    Bi rahat bırakın da şu cocuklar bi tatil.yapsin ya
    Cevapla
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakınca Neymiş çocuk , dinlenemeyecek miymiş, tatil yapamayacak mıymış? E sen çocuğunu gönderme kardeşim. Zoraki bir şey yok. İsteyen çocuğunu gönderir isteyen göndermez bu kadar basit. Her şeye maydanoz olmak artık meslek olmuş.
    Cevapla
  • musti 2 ay önce Şikayet Et
    öğretmenler ek ders alacak
    Cevapla
  • Tubtub 2 ay önce Şikayet Et
    Ek ders ücreti verilecekse çok yazık. Kamuda bir israf daha. Çocuklar okul kapansın diye gün sayarken sıcağın altında gidenler çok az olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi