Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Meclis'e sunuldu

AK Parti tarafından bugün TBMM'ye sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ayrıntılarına ulaşıldı. Taslağa göre, öğretmene yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak. Ayrıca bu suçlara verilen cezalar ertelenmeyecek.

GİRİŞ 26.06.2024 15:40 GÜNCELLEME 26.06.2024 15:40
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilen "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nın tamamında ana başlık olarak ele alınan Öğretmenlik Meslek Kanunu yeniden incelenerek gelecek nesillerin mimarı öğretmenlerin beklenti ve talepleri doğrultusunda, daha kapsamlı yeni bir kanun taslağı hazırlandı.

Kanun taslağına göre, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sebebiyle duran kariyer uygulamasının devamı sağlanacak.

Uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartı aranmaksızın 20 yıllık kıdemi dolduran öğretmenlere başöğretmen unvanı için başvuruda bulunma imkanı sağlanacak.

Kanun ile öğretmenlerin mesleğe seçilmesinden kariyer basamaklarında ilerlemelerine kadar tüm aşamaları bir bütünlük içinde sunan, öğretmenlere özgü kanuni bir düzenleme amaçlanıyor.

CEZALAR YARI ORANINDA ARTIRILACAK

Cumhuriyet tarihinde ilk olarak öğretmene yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak. Kasten yaralama suçunda 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası uygulanacak. Tehdit suçunda ise 9 aydan 3 yıla kadar, nitelikli hallerde 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar ceza uygulanacak.

HAPİS CEZALARI ERTELENMEYECEK

Öğretmene hakaret suçunda 1 yıldan 3 yıla kadar ceza verilebilecek. Görevi yaptırmamak için direnme suçları 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar, nitelikli hallerde ise 1 yıl 4 aydan 9 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Öğretmene yönelik işlenen suçlarda verilen hapis cezası ertelenmeyecek.

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİ DE KAPSAYACAK

Eğitim çalışanlarının şiddetten korunmasına ilişkin hükümler, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri de kapsayacak. Eğitim çalışanlarının şiddetten korunmasına ilişkin hükümler; uzman öğretici, usta öğretici ve ders ücreti karşılığı öğretmenlik yapanları da kapsayacak.

 

 

KAYNAK: TRT HABER
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 114
  • Bozkurt 6 gün önce Şikayet Et
    İnternete girip bakın özel dersin saati kaç lira Üç maymunu kimse oynamasın
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Eğitim ve eğitimciye bakış açısı bu yorumsa! Bu ülkede eğitime kilit vurun gitsin.
    Cevapla
  • Msx 6 gün önce Şikayet Et
    Öğretmen düşmanları kıskançlıkta seviye atlamışlar. Yasa çıkınca okula gelin bekliyoruz hakaret edin sıkıyorsa yurrrruuuuu
    Cevapla
  • Yüksel 6 gün önce Şikayet Et
    Madem öğretmenlere yapılan ceza onanacak b edoğru bir karar amma bazı öğretmenlerimiz özel kurslar veriyorlar hemde saati yüksek meblağlarda ve devlete beş kuruş verği vermeden hepsi cebe bunlar için ne yapmayı düşünüyor eğitim bakanımız halka açıklayın ve tatillerde öğretmenlere etüt çalışması verilsin evde yatmalarına müsade etmeyin
    Cevapla
  • Ömer Er 6 gün önce Şikayet Et
    Öğrenciler sınıf tekrarı yapmadığı için - çok az öğrenci sınıfta kaldığı için eğitim - öğretim seviyesi çok düştü, öğrencilerin çoğu okula haylazlik gelmeye başladı...12 yıllık zorunlu eğitim kesinlikle kalkmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
A Milli Takımımız tarih yazıyor! EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz
Sarıyer'de yabancı iş adamlarını bıçakla tehdit eden şahıs tutuklandı!