MEB'den 2 Fransız okuluna uyarı: Şartlar yerine getirilmezse öğrenci alamazsınız

Türkiye'de eğitim yapan iki Fransız okuluna Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "gerekli şartları yerine getirin aksi takdirde öğrenci alamazsınız" uyarısı yapıldı.

MEB'den 2 Fransız okuluna uyarı: Şartlar yerine getirilmezse öğrenci alamazsınız
MEB'den 2 Fransız okuluna uyarı: Şartlar yerine getirilmezse öğrenci alamazsınız
GİRİŞ 14.07.2024 13:19 GÜNCELLEME 14.07.2024 13:24
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2 Fransız okulu uyardı.

Yazı Charles de Gaulle ve Pierre Loti Fransız okullarına gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarını kendileri oluşturan okullara, Türk sistemine uyum konusunda uyarılar yapıyordu ve bu durum iki ülke arasında bir süredir tartışma konusuydu.

Fransız yetkililerden son yapılan açıklamada; "2 Temmuz 2024 tarihinde Türk yetkililerden, bu anlaşmanın imzalanmaması halinde iki okulun 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren Türk vatandaşı öğrenci kabul edemeyeceğini, okullarımızda kayıtlı Türk öğrencilerin Türk okullarına nakledilmesi gerektiğini bildiren bir nota aldık.” denildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de "Bizim koşullarımıza gelirlerse hayatlarına devam ederler. Gelmezlerse biz de gerekli hukuki prosedürü takip ederiz.” dedi.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    Söz konusu iki okul dışındaki diğer yabancı okulların tamami MEB müfredatına bağlıdırlar. Aşağıda gerek imla, gerek anlam, gerekse içeriği cehalet dolu yorumlari görünce keşke sayıları daha da fazla olsaymis diyor insan.
    Cevapla
  • Teoman 1 ay önce Şikayet Et
    Biz onların ülkesinde bunların bizim ülkemizdeki kadar rahat ve fütursuzca hareket edebiliyormuyuz? Biz kendi topraklarımız da hala muktedir değilmiyiz? Ne demek siz bizi denetleyemezsuniz deyip milli eğitim bakanlığı müfettişlerini okula almamak ve okulların hala açık kalması?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kapatın bu Şer yuvalarını☝️
    Cevapla
  • AKINCI 1 ay önce Şikayet Et
    Lozan da sadece toprak değil! Eğitim, kültür, ahlâk, kanun, nizam... ne varsa, güya yendiğimiz Batı ülkelerine vermişiz! Zaten, son yıllarda okullardaki kurtuluş günlerini; Osmanlı'dan nefret ve kurtuluş günlerine çevirdik! Yazıklar olsun. Kendi özüne, milletine, tarihine, kültürüne bu kadar düşman olan; okullarında böyle öğrenci yetiştiren bizden başka bir millet yoktur...
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    yabancı okullar kapatılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap