YKS tercih sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak, bitti mi? YKS sonuç sorgulama ekranı...

Üniversite tercihlerinin sona ermesiyle birlikte YKS tercih sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından uzatılan 2 günlük sürenin bitmesiyle beraber, 'YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusu gündemde yerini koruyor.

YKS tercih sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak, bitti mi? YKS sonuç sorgulama ekranı...
YKS tercih sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak, bitti mi? YKS sonuç sorgulama ekranı...
GİRİŞ 06.08.2024 11:22 GÜNCELLEME 06.08.2024 11:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1 milyon 58 bin 345 üniversite kontenjanı için yapılan YKS tercihlerinin ardından değerlendirme süreci başladı. İki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans programlarının YKS tercih sonuçları, ÖSYM.gov.tr ekranı ve AİS üzerinden öğrenilebilecek. Bu arada, üniversite kayıt tarihleri de ÖSYM kılavuzunda yer aldı. Bu yıl üniversite kayıtları 19 Ağustos’ta başlayacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirme sonuçları ağustosun hangi gününde belli olacak? İşte YKS sonuçlarına ilişkin merak edilenler!

2024 YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı üzerinden açıklanacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan 2 milyon 819 bin 362 aday için tercih dönemi sona erdi. 2 günlük ek tercih süresinin de bitmesiyle beraber adaylar, üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Bu bilgiye göre, YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos'tan önce ilan edilmesi bekleniyor. İşte YKS 2024 tercih sonuçları hakkında ayrıntılar:

YKS TERCİHLERİ SONA ERDİ

ÖSYM tarafından üniversite tercihlerinde uzatılan 2 günlük süre sona erdi. Adaylar, 1 milyon 58 bin 345 kontenjana yerleşebilmek için 2 Ağustos saat 23.59’a kadar tercihlerini yaptı.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Ancak 19 Ağustos’taki üniversite kayıt süreci öncesinde yerleştirme sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Geçen yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmış, üniversite kayıtları ise 28 Ağustos’ta başlamıştı. 2023 yılı bilgileri baz alındığında, bu yıl da tercih sonuçlarının 14 Ağustos’a kadar açıklanması öngörülüyor. Ancak resmi açıklama henüz yapılmadı.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS KAYITLARI 19-23 AĞUSTOS!
YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacak.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Soru 3 hafta önce Şikayet Et
    Doldurursunuz gayrı kontenjanları Ösym liyakatsiz, adaletsiz demi..? Tombala misali kimin şansı varsa .
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Gençlerimizin en önemli geçitlerinden biri. Allah hepsinin emeklerinin karşılığını göstersin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Kerem'in gecesi! Millilerimiz şov yaptı
Gece Suriye'yi vurmuşlardı İsrail'den olay tehdit! Bir ülkeye daha karadan girme hazırlığı