Bakan Tekin'den Instagram ve Roblox açıklaması: 'Hep birlikte dur demeliyiz'

Milli Eğitim Bakanı Tekin, erişim engeli getirilen Instagram ve Roblox ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Bakan Tekin'den Instagram ve Roblox açıklaması: 'Hep birlikte dur demeliyiz'
Bakan Tekin'den Instagram ve Roblox açıklaması: 'Hep birlikte dur demeliyiz'
GİRİŞ 09.08.2024 11:22 GÜNCELLEME 09.08.2024 11:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bakanlık olarak, çocuklarımızın dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelerden korunması ve dijital bağımlılığın önüne geçilmesi için çeşitli önlemler almaktayız. Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler platformlar, çocuklarımızın dijital bağımlılığa sürüklenmesine ve dijital faşizm olarak adlandırabileceğimiz kontrolsüz içeriklerle karşılaşmasına neden olabilmektedir. Hiç kuşku yok ki, dijital medya platformlarının evrensel hukuka, iç hukuka ve geleceğe dair sorumluluklarımıza saygı duyması elzemdir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

“Günümüz dijital çağında, çocuklarımızın güvenliği ve sağlıklı gelişimi her zamankinden daha büyük bir önem taşımaktadır. Okullarımızın, öğretmenlerimizin ve eğitim öğretim ortamlarımızın yanında bilhassa sosyal medya mecraları da evlatlarımızın gelişiminde etkilidir.

Bakanlık olarak, çocuklarımızın dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelerden korunması ve dijital bağımlılığın önüne geçilmesi için çeşitli önlemler almaktayız.

Son yıllarda, sosyal medya platformları ve çevrim içi oyunlar, çocuklarımızın zamanının büyük bir kısmını almaktadır. Bu platformlar, öğrencilerimizin sosyal, akademik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere ev sahipliği yapabilmektedir. Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler platformlar, çocuklarımızın dijital bağımlılığa sürüklenmesine ve dijital faşizm olarak adlandırabileceğimiz kontrolsüz içeriklerle karşılaşmasına neden olabilmektedir. 

Hiç kuşku yok ki, dijital medya platformlarının evrensel hukuka, iç hukuka ve geleceğe dair sorumluluklarımıza saygı duyması elzemdir.

Unutmayalım ki, evlatlarımızı sosyal medya araçlarının #DijitalFaşizm'inden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.

#DijitalFaşizme hep birlikte dur demeliyiz!”

KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • memo-se 1 ay önce Şikayet Et
    Süresiz kapatın.
    Cevapla
  • bitirin 1 ay önce Şikayet Et
    bu roblox da neyin nesi? neler varmış yahu. kesin alayının ipini, ne faydaları var. hangi birine yetişeceksin.
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bence o platformları yasaklayarak değil de onların yerine faydalı ve eğlenceli platformlar ortaya konmalı ve çocukların o platformlara girmesi teşvik edilmeli.Sorunun çözümü tam olarak bu.
    Cevapla
  • Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Roblox gibi daha nice oyunlar sosyal paltformlar var hepsinin gözden gecirilmesi gerekiyor özellikle tiktok ve onun gibi niceleri oyunlar hepsinin gözden gecirilmesi gerekli
    Cevapla
  • mavi 1 ay önce Şikayet Et
    TİK-TOK için acil bir şeyler yapın lütfen yoksa neslimiz elden gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FED'in faiz kararı sonrası piyasaların tepkisi: Altını nasıl etkiler?
FED Faiz kararını açıkladı! 4 yıl sonra bir ilk