Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sürpriz sınav kararı! Yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyurdu. Okullarda liselere kadar deneme sınavı yapılması yasaklandı.

GİRİŞ 18.08.2024 09:42 GÜNCELLEME 18.08.2024 09:51
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni tüm illerde uygulamaya yönelik yeni bir genelge yayımladı.Genelgede sınav detayı dikkatlerden kaçmadı.

Bu model, öğrencilere zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimlerini desteklemek amacıyla kapsamlı bir eğitim yaklaşımı sunacak.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Eğitici eğitimleri, öğretmenlerin 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde il milli eğitim müdürlükleri koordinesinde yapılacak. Bu eğitimler, modelin uygulanacağı sınıf düzeyindeki öğretmenler için teorik ve uygulamalı olarak planlanacak. Diğer sınıf düzeylerindeki öğretmenlere yönelik eğitimler, ara tatilde il milli eğitim müdürlüklerince branş temelli olarak yapılacak ve en fazla 50 kişilik gruplar halinde düzenlenecek.
 

Son dakika: MEB'den genelge! 81 ile gönderildi! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyorSon dakika: MEB'den genelge! 81 ile gönderildi! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor


 


STRESE GİRMEYECEKLER

MEB geçtiğimiz yıl ilkokullarda sınavı kaldırmıştı. Ancak çocuklarının sınav yarışından geri kalmasını istemeyen veliler sebebiyle, 1’inci sınıftan itibaren deneme sınavları yapılmaya devam ediyordu. Bakanlık yeni aldığı kararla 1'inci sınıftan liseye başlangıca kadar deneme sınavlarının yapılmasını yasakladı. Sınıf içi ölçme faaliyetleri, bilgi ve beceri düzeylerini ölçmenin yanı sıra öğrenme eksiklikleri ve eğilimlere dair veri oluşturacak şekilde planlanacak. İl, ilçe ve okul genelinde yapılan deneme sınavları ile öğrenciler yarışa sokulurken, sınav stresi de onlar için erken yaşlarda başlıyordu. Yeni uygulama ile bunun önüne geçilecek.

YARIŞ OLMAYACAK

Bakanlık tarafından, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanacak yeni müfredata ilişkin yayımlanan genelgede ölçme ve değerlendirme uygulamalarının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yürütüleceği belirtildi. Eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencileri akademik başarılarına göre sıralayacak, onları bir yarışa dahil edecek şekilde il, ilçe ve okul geneli sınavlar yapılmayacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • Kullanıcı 4 hafta önce Şikayet Et
    Eğitim çöktü sınav kaldırılması ne demek çocuklar neye göre başarılı başarısız olacak o zaman lgs,yks gibi strese girilecek sınavları da kaldırın siz istiyorsunuz kimse eğitilmesin öğrenmesin herşeyin başı eğitimdir
    Cevapla
  • Hayal kırıklığı 4 hafta önce Şikayet Et
    Kesinlikle yanlış bir karar benim çocuğum 8 sınıf LGS ögrencisi denemelere girmeden nasıl ögrenecek yanlışlarını eğitim sistemini mahvettiniz o zaman LGS kaldırın bence çocuklar en büyük stresi bu sınavlara girince yaşıyorlar
    Cevapla
  • Ayşe kus 4 hafta önce Şikayet Et
    O zaman LGS de kalkmalı çocuklar deneme olmadan nasıl sınav sistemine alışacaklar
    Cevapla
  • Mehmet Kuş 1 ay önce Şikayet Et
    Acil karardan vazgeçilmeli. Yoksa ortaokula yönelik dershanelerde patlama yaşanır. Ama sayın cumhurbaşkanımız dershaneler kapansın diye ne bedeller ödedi.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Yabancı dil de lisedeBakanlık açıkça yazmadığı için her dönem 2 yazılı 2 uygulama dinleme sınavı Okulda 410 öğrenci var 410x4sınav 1600 yazılı okudum 1600x2 :3200 yazılı Normalde 1 yazılı 1 uygulama olması lazım Sınav yapmaktan ders işleme yetişmiyor uygulama yetişmiyor Teori ile pratik çok farklı Bakanlık bize sormadan planlama yapıyor Bir de bize sor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vali atama kararnamesi Resmi Gazete'de! 16 ilin valisi değişti
Avrupa'nın zirvesindeki 20 takım! Listede tek Türk takımı var...