MEB'den LGS açıklaması! Puanlar sil baştan hesaplanacak

LGS’de mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri sorusunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu. Üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı.

GİRİŞ 13.09.2024 15:22 GÜNCELLEME 13.09.2024 16:47
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

MEB’den yapılan açıklamaya göre; sınav kılavuzunda yer alan ‘Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır” hükmü gereğince fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusu değerlendirme dışı bırakılarak yeniden değerlendirme yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

MEVCUT OKULDA KALABİLİRLER

“Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik hakları korundu. Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı. Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabilecekler. İlgili öğrencilerimizin takip edecekleri süreç kendilerine SMS ve e-Okul üzerinden ayrıca bildirilecek. Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül  tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve 21 Eylül tarihi itibarıyla kayıtları otomatik olarak yapılacak.

MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Tanımlanan ek kontenjanlarla da nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca herhangi bir mağduriyet yaşamaları böylece önlenmiştir. Yeniden yerleştirme sonucu üst tercihine yerleşen öğrenciler https://e-okul.meb.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebilecek. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Genc 3 gün önce Şikayet Et
    İyi de soruyu doğru yapan ogrecinin puanı düşüyor Burda madurlarda var buna bir çözüm getirmelili meb
    Cevapla
  • kanuni 4 gün önce Şikayet Et
    nakil isteyebileceğin okula nakil isteyemiyorum. madem bu iş var. bu itiraz işi tercihlerden önce tamamlanmalıydı.
    Cevapla
  • yandan çarklı 4 gün önce Şikayet Et
    Allah rızası için bir kere de sorunsuz bir sınav görelim el insaf ya
    Cevapla
  • Angaralı 4 gün önce Şikayet Et
    Kararı geç veren mahkeme heyetini, görevden alacaksın… Okulların ne zaman açılacağı belli, insanlar buna göre plan program yapıyor, bu durum mahkemenin umurunda değil…
    Cevapla
  • Vatandaş 4 gün önce Şikayet Et
    Hadi bakalım hakkı yenenler ile baş başa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Lübnan'a siber saldırı! Dikkat çeken 'ABD uçağı' detayı
Instagram ücretli mi olacak? Uyarı mesajı gönderildi!