YÖK: Üniversite sistemi değişiyor' haberi gerçeği yansıtmamaktadır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "Üniversite sistemi değişiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığını, Kurul tarafından yürütülen böyle bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi.

GİRİŞ 06.10.2024 06:43 GÜNCELLEME 06.10.2024 13:23
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında "Üniversite sistemi değişiyor" haberinin yayımlandığı belirtildi.

Haberin gerçeği yansıtmadığı, Kurul tarafından yürütülen böyle bir çalışmanın bulunmadığı vurgulanan açıklamada, geçen hafta Cumhurbaşkanlığında Kurul'un yaptığı sunumda yükseköğretim hayatının üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile halihazırda yürütülen ihtisaslaşma programını uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konularının ele alındığı kaydedildi.

Toplantıda ayrıca YÖK Başkanı Erol Özvar ve üyeler tarafından gelecek 30 yılda dünyada ve Türkiye'de yükseköğretimi etkileyecek değişimler ve Yükseköğretim Kurulunun geleceğe yönelik vizyonuna ilişkin hazırlıkları ve projeleri konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirildiği aktarıldı.

Toplantının gelecek günlerde devam ettirilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, "Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda hiçbir şekilde haberde bahsi geçen konular yer almamıştır. Yükseköğretim Kurulunu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik yapılan bu habere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Kayacık 9 saat önce Şikayet Et
    Üniversitelerimiz yeterince çoğaldı. Alet, edevat, bina tesis alt yapısı da yeterli sayılır. Artık kalitenin artırılması gerekir. Bölümlerin puanları yükseltilsin. Yani 250 puanla da(farzı mahal) mühendis oluyor; 500 puan alanda mühendis oluyor. Aynı şey TIP ta da ve diğer meslek gruplarında da var. Olmasın böyle. Çalışanla, çalışkanla diğerlerinin farkı olsun.
    Cevapla
  • Eyüp 9 saat önce Şikayet Et
    Yozgatın, Malaya'nın bilmrm ne ilçesine açılan olullara hoca gitmez. Giden de kaliteli hoca değil. Ünv'ler hoca kalitesi YOK.. Yapay zekaya DOKTORA TEZİ yazdırıp DR olmuş BOŞ hocadan kimseye fayda GELMEZ. ÖNCE KALİTE...
    Cevapla
  • Eyüp 9 saat önce Şikayet Et
    Dünya yuvarlaktır dediği için kilisenin hışmına uğrayan GALİLEO gibisin. Evet.. Ankara ünv 3'e bölünmelidir. Doğru mantık budur..
    Cevapla
  • Vatandaş 9 saat önce Şikayet Et
    Üniversiteler in bölümlerin çoğu boş yere kendini avutmak için var. Az öz kaliteli olmalı. Bide ziraat fakültelerinin vs mevsime bağlı olan fakültelerin ders başlangıç bitiş dönemleri bölüme uygun ayarlanmalı. Erciyes te ziraat okudum gidiyorsun hava soğuk kar yağıyor tarla da ürün yok kağıt üstünde herşey böyle ziraat mühendisi yetişmez
    Cevapla
  • Eyüp 9 saat önce Şikayet Et
    Her ağacın önünde durup yolcu alan YOLCU OTOBÜSÜ misali, her boş binaya FAKÜLTE açma saçmalığından kurtulmamız şart..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merve’nin öldüğü olayda katilin annesinden skandal sözler: 'İyi ki yapmışlar'
Sur katili derin tehlikeyi açığa çıkardı: Satanizm terörü!