Kanun yürürlüğe girdi! Artık sadece KPSS yetmeyecek

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GİRİŞ 18.10.2024 08:15 GÜNCELLEME 18.10.2024 09:01
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Meclis'te kabul edilen teklif, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÖĞRETMENLERİN SORUMLULUKLARI ARTACAK

Bu teklifin içerdiği Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması, öğretmenlerin öğrencilerine yönelik sorumluluklarını da artırıyor.

Fakülteden mezun olmak ve akabinde alınan KPSS puanı, öğretmenlik için yeterli olmayacak ve burada Milli Eğitim Akademisi devreye girecek.

Öğretmen olarak istihdam edilecek kişilerin, bu akademideki hazırlık programlarından başarıyla geçmesi gerekecek.

ÖĞRETMENLER NASIL SEÇİLECEK?

Öğretmen olarak istihdam edilecekler, öğretmenlik mesleğine kaynak teşkil eden en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışı yükseköğretim programlarından mezun olan ve hazırlık eğitiminde başarılı olanlar arasından seçilecek.

Öğretmen olarak istihdam edileceklerde genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından aranacak nitelikler ile öğretmenlik alanlarına kaynak teşkil edecek yükseköğretim programları, söz konusu nitelikler esas alınarak Bakanlıkça belirlenecek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Hakan 1 saat önce Şikayet Et
    800 kişinin alınacağı bir branşa 27 bin kişi müracaat ediyor. Hepsinin de öğretmenlik diploması var. Bu diplomaların adını değiştirelim o zaman . "öğretmenlik sınavına giriş hakkı diploması" olsun.
    Cevapla
  • Türkiyeli 1 saat önce Şikayet Et
    Bazı istisnalar hariç ama çoğu öğretmenlerede iyi bir öğretmen lazım.
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 saat önce Şikayet Et
    Yahu öyle bir ÖĞRETMEN seçinizki bütün İSLAMIN yüceliğini,temizliğini çocuklarımıza aşılasınlar.Ben görüyorum bu gün kızlar erkekler okula YATAK KIYAFETİ ile gidiyorlar.GOMONOSLUĞA İTİLEN AFGANİSTAN ı çocuklarımıza iyi belletmek lazım ama nerede!Fransız ın nesi var FUHUŞ,ZİNASI ve İLHADI(ALLAHSIZLIĞI)kapıştı bunu 12.asrın evladı.Ya ALMAN ın nesi var nevsi okşayan BİRASI.Unuttu AYRANI MAU
    Cevapla
  • Osmanlı tokadı 1 saat önce Şikayet Et
    Çok çok yanlış bir uygulama. 50000 de alan ilköğretim matematik öğretmenliği şimdi 300000 de alıyor yani kalite düştü Zeki bir öğrenci artık eğitim fakültesi okumayacak. Tembel bir öğrenci öğretmen olacaktır.
    Cevapla
  • Tufan 1 saat önce Şikayet Et
    4 yıl okudu akademide başarılı olamadı. ne olacak. bu adamın ömür 20 küsür senelik emekleri boşa mı gidecek.
    Cevapla
  • Dadaş 20 dakika önce Şikayet Et
    Boşa gitmeyecek okumuş diplomalı işçi olacak düz işçiliğinin de kalitesi artmış olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da kiralık evlere denetim: 269 daire mühürlendi
750 liralık vergi nedeniyle kredi kartı limitini düşürenlere büyük şok